Erfaren med Emma 2


 

 

Hei og velkommen til min praksisperiode våren 2021!

Dette semesteret har det ikke i like stor grad vært åpent for praktisk arbeid for studenter, men jeg har vært så heldig å få en liten prøvesmak på arbeidslivet; jeg er praksisstudent hos STIM! Jeg skriver denne bloggen som en introduksjon til emnet BIO298, Yrkespraksis i biologi, som hovedsakelig består av 150 praksistimer. I tillegg til å bli med meg ut på feltarbeid og inn på labben, vil dere også her få et innblikk i mitt «hjemmekontor». Jeg gleder meg til å dele mine opplevelser og bli mer erfaren med dere!

Min interesse for biologi startet allerede i ung alder. En barndom med regnkåpen fulle av hagesnegler, og somrer med utallige hjemmesnekrede akvarier – overfylt med alle fjæras mysterier og under, startet en fengslende nysgjerrighet. Jeg er oppvokst i Arendal, en praktfull sørlandsperle med enestående terrestrisk- og marin natur, full av ting å undersøke – full av muligheter! Mitt engasjement for havet gjorde valget av studieretning ganske enkelt, og jeg håper at jeg i fremtiden får mulighet til å arbeide innen dette omfattende området. Nøyaktig hva jeg ønsker å jobbe med er jeg ikke sikker på enda, men at det skal ha med biologi å gjøre er det ingen tvil om. Kanskje mine erfaringer hos STIM vil gjøre meg mer bevisst på hvilke muligheter som ligger og venter?

 

I løpet av praksisperioden skal min medstudent, Emma Vik, og jeg lære om hva det vil si å arbeide med marine miljøundersøkelser og overvåking. På vår praksisplass hos STIM håper jeg å møte mennesker som er minst like lidenskapelig opptatte av biologi som meg.

STIM tilbyr mange interessante miljøtjenester for industri, deriblant bruk av bioindikator arter for å bestemme tilstanden til et akvatisk område. Blåskjell er her et eksempel, der de filtrerer vann og kan akkumulere miljøgifter. Ved å sette ut blåskjell ved stasjoner i nærheten av et industrianlegg kan man overvåke om deres utslipp påvirker vannforekomsten det ligger ved. Et annet spennende tema er forundersøkelser til etablering av nye akvatiske lokaliteter. Dette innebærer trendundersøkelser av bunnforhold gjennom B- og C-undersøkelser for å danne et bilde av hvor mye påvirkning bunnforholdene faktisk tåler. Forhåpentligvis vil det åpne seg for at vi får være med ut i felt og oppleve det hele på nært hold.

For mer info om STIM linker jeg til nettsiden deres her 😉

Jeg ser virkelig frem imot et læringsrikt semester!  La oss dele våre erfaringer, og bli erfarne sammen!

– Emma Hellem

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Erfaren med Emma