Klar for praksis på Sars!


Heisann!

Jeg heter Amalie Johannessen, er 24 år og er født og oppvokst i Bergen.

Meg på en liten spasertur ned til bunnen av The Grand Canyon.

Jeg har alltid vært glad i natur og dyreliv, og fikk øynene enda mer opp for det da jeg tok biologi på videregående. Andreåret på vgs var jeg så heldig å få dra på utveksling til Texas, hvor en del av lab-arbeidet var å dissekere gravide mus (som også var ganske langt på vei). Det sa jo sitt da jeg var høyst fascinert mens de fleste andre ble en smule kvalm. Så bachelor i biologi ble et naturlig valg. I løpet av graden har jeg valgt en del marine fag da jeg synes det er veldig spennende å lære mer om hva som skjuler seg under havoverflaten. Jeg er nå i siste semester av graden og tar blant annet emnet BIO298 – Yrkespraksis i biologi. Jeg valgte dette da jeg syntes det hørtes veldig spennende ut å få prøvd seg i arbeidslivet i tillegg til å lære mer om hvordan forskning faktisk gjennomføres.

Jeg er utplassert hos Sars International Centre for Marine Molecular Biology, som bruker marine organismer til å lære om universelle biologiske prosesser. Prosjektet jeg skal delta på er ledet av Marios Chatzigeorgiou og omhandler evolusjon og funksjon i nervesystemet til kappedyr, nærmere bestemt Ciona intestinalis. I løpet av praksisperioden skal jeg få være med på blant annet dyreinnsamling til forsøkene samt atferdsanalyse og mye annet spennende i forsøk på å lære mer om hvordan disse flotte små skapningene fungerer.

I de neste blogginnleggene skal jeg prøve å få med litt mer nerdeinnhold, slik at potensielle fremtidige biologer der ute kan se hvor spennende det er!

Ciona intestinalis, våre veldig søte forsøksdyr. Foto: Eneman, Eddy

– Amalie

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *