Biology students! What do they know? Do they know things?? Let’s find out! 2


Noen stikkord om meg og mine interesser: Sær humor (som BoJack Horseman-referansen i tittelen indikerer …). Sopp og nyttevekster. Planter. Katten min. Familie. Fjell. Hav. Mat. Drikke. Interiør. Dagdrømmer. Kverulering. Heisann, jeg heter Veronica, født i 1992 i Haugesund. 20 år senere bestemte jeg meg for å kaste meg ut i det store livet (aka. flytte til Bergen), uten helt å vite hva egentlig jeg ville. Etter litt prøving og feiling med studier og jobb, landet jeg til slutt på Bachelor i Biologi.

Sommer og fiske på svaberget. Foto: Fra eget arkiv

Tanker før studiet: Kanskje det kan bli en karriere ut av all tiden jeg har brukt (både som barn og som voksen) i fjellet, i fjæra, i skogen og i kjøkkenhagen? Vi prøver!

Sopptur. Foto: Fra eget arkiv

Kjempebjørnekjeks vs. biologistudent. Foto: Fra eget arkiv

Tanker nå, på sjette semester: Ok, nå har jeg vært gjennom en god del grunnleggende biologi-fag, kjemi, en smule statistikk, matte og fysikk, og et par valgfag. Jeg føler jeg kan mye… Men allikevel er jeg usikker på hvilke konkrete ferdigheter jeg kan tilby en potensiell arbeidsgiver. Tittelen på dette første blogginnlegget er altså ikke bare tøys: Hva kan jeg på dette tidspunktet, sånn egentlig? Hva er mine såkalte «overførbare ferdigheter»? Jeg håper at praksistiden jeg har foran meg kan gi meg en bedre innsikt i egne evner, ferdigheter og interesser. Og kanskje også en pekepinn på veien videre: Hva vil jeg jobbe med etter studiet?

 

 

 

Jeg har vært så heldig og få praksisplass hos Laboratorium for ferskvannsøkologi og innlandsfiske (Lfi) ved miljøavdelingen hos forskningsinstituttet NORCE (Norwegian Research Centre). Tidligere i studiet har jeg fått noe praktisk erfaring gjennom feltkurs, laboratoriekurs og BioSpire-prosjekter. Dette har gitt mersmak, og jeg ser dermed frem til oppgavene Lfi har å tilby: Laboratoriearbeid, feltarbeid, databehandling, innsamling av fisk og bunndyr m.m.

Adgangskort + kaffe = Klar for praksis! Foto: Fra eget arkiv

Jeg er også spent på å bli mer kjent med området ferskvannsøkologi: Som biologistudent i Bergen er det jo ofte mest fokus på det marine. Men hvilke utfordringer og problemstillinger står Norges innsjøer og elver ovenfor? Hvilke karrieremuligheter finnes på dette området?
Jeg og Mathilde (en kul og dyktig medstudent som også har praksis hos Lfi) hører rykter om et spennende forskningsprosjekt som skal startes opp nå snart: Gassovermetning! Et fenomen som oppstår noen ganger i vannkraftverk når luft presses inn i vannet under høyt trykk. Hvilke økologiske effekter har dette gassovermettede vannet på elvene, og dyrene som lever der?
…Fortsettelse følger!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Biology students! What do they know? Do they know things?? Let’s find out!

  • Mathilde

    Kjekt å lese at det er flere enn bare meg som fortsatt er litt usikre på hva fremtiden som biolog faktisk innebærer. Og veldig glad for å hatt muligheten til å jobbe sammen med deg hos LFI dette semesteret, det har vært en gøy og lærerik opplevelse!