Praksis hos Ocean Bergen 4


Hei, velkommen til mitt første blogginnlegg her på biobloggen. Jeg heter Marte er 23 år og går mitt siste semester på Bachelor i Biologi. Jeg kommer fra Trondheim og har vokst opp med tre søstre, og men en hytte ved sjøen har det vært mye lek i fjæra. Jeg har alltid vært glad i naturfag og da spesielt biologi delen. Av denne grunn valgte jeg Biologi 1 og 2 på videregående som åpnet øynene mine for å studer biologi videre. Jeg har trivdes veldig med studiet etter som det tar for seg så mange ulike felt og har en stor variasjon. Jeg har alltid elsket å drive med praktisk arbeid ute og til nå har BIO102 med tre uker med felt vær det faget som har fanget min interesse mest.

Her er jeg på tur på Sætervika

Jeg har valgt å ta yrkespraksis – BIO298 for å få et innblikk i hvordan arbeidslivet er og se hvordan kunnskapene jeg har fått i studiet kan brukes i praksis. Jeg har blitt plassert hos Ocean Bergen (Ocean Tunicell) og gleder med masse til dette halvåret hvor jeg skal være hos dem. De jobber med tunikater blir også kalt sjøpung, som er det eneste dyret som produserer cellulose. Forskjellen på cellulose fra tunikater og planter er hvor rent det er, som gjør at cellulosen fra tunikater egner seg for medisinsk bruk. Jeg skal være med både ute i felt og på lab.

Meg og Erik i felt på Lygra. Foto: Pernille Rubin Wollan

 

Mine forventninger til praksisen er å få en bedre ide om hvordan arbeidslivet kan bli, og kanskje en finne ut hva jeg selv har lyst til å studere videre og jobbe med i fremtiden. Jeg håper at denne bloggen kan være et godt middel for andre som ønsker seg mer innblikk i biologi som faget og at den kan hjelpe meg med å reflektere over den erfaringen jeg får underveis. Jeg ser  for meg at dette blir et innholdsrikt semester hvor jeg får en god blanding av faglig og praktisk innputt, og håper dere vil være med på denne

 

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 thoughts on “Praksis hos Ocean Bergen