Naturforvaltning i Bymiljøetaten 2


Hei folkens!

Da var det tid for mitt første blogginnlegg her på praksisbloggen. Mitt navn er Erik, jeg er 22 år og er nå i mitt siste semester av bachelorprogrammet i Biologi. Denne våren har jeg vært så heldig å få lov til å ta BIO298 Yrkespraksis i Biologi. Her kommer jeg til å blogge om mitt praksisopphold hos Bymiljøetaten i Bergen Kommune!

Min vei inn til biologistudiet kom som et resultat av min nysgjerrighet for biodiversitet. Jeg har alltid vært mye på fjellet, i skogen og ute på fjorden, hvor jeg har drevet mye med jakt og fiske. Her har jeg fått en interesse for vilt og å lære om hvordan ulike organismer samhandler i naturen.

Før dette emnet har jeg som de andre biostudentene på UiB erfaring fra noe labarbeid og feltkurs. Dette er noe jeg har satt pris på fordi det har gitt en annen tilnærming til pensumet og man får lært seg metoder og møtt ulike problemstillinger. Utenfor studiet har jeg erfaring fra et bioSPIRE prosjekt der jeg hjalp til med labarbeid i et studie på otolittutvikling i ungtorsk fra Barentshavet, som dere kan se bilde av under.

Diseksjon av otolitter 

Mine tanker om å nå skulle ha praksis i en bedrift som jobber med biolog er at jeg tror det blir veldig lærerikt. Jeg synes det er motiverende at arbeidet jeg skal gjøre kan ha en betydning for naturen i Bergen Kommune og håper jeg kan bidra med noe verdifullt der. I biologidelen av Bymiljøetatens arbeid jobber de med biomangfold og viltforvaltning. I tillegg til dette har de mange varierte arbeidsområder, som blant annet innebærer byutvikling, landskapsplanlegging og utbyggingsavtaler. Dette innebærer også drift og vedlikeholder av veier, parkområder, vann, kommuneskog og friområder.

I tiden hos Bymiljøetaten håper jeg å få anvendt noe av den teoretiske kunnskapen jeg har fra studiet, og forventer å lære mye nytt innenfor biologi og andre fagfelt. Bergen Kommune er en stor organisasjon og jeg tror samarbeid mellom de ulike etatene blir viktig. Tverrfaglige samarbeid blir forhåpentligvis en verdifull erfaring å ta meg seg inn i det fremtidige arbeidslivet. Noe av det dere kan forvente å se i de fremtidige blogginnleggene fra meg er arbeid med tiltak for det biologiske mangfoldet i Bergen og tilretteleggings- og informasjonstiltak for friluftsliv (hint: fugler og Bergens 950-årsjubileum).

 

Vårluelarve fra Aurdalselva på Østerbø

Haukugle i de trønderske skoger

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Naturforvaltning i Bymiljøetaten