Praksis hos Naturvernforbundet 6


Hei hei! Jeg skal i løpet av fire blogginnlegg prøve å gi en innsikt i hvordan det er å være student ute i praksis. Da jeg fikk vite at det var Naturvernforbundet jeg skulle ut i praksis til ble jeg veldig glad. I løpet av de 3 årene mine her på Universitetet i Bergen har jeg fått ta del i læren av hvordan miljø og klima påvirker natur og alt som lever der og mye mer. Hvorfor Naturvernforbundet blir et bra sted for meg å ha praksis kommer jeg tilbake til, men først litt om meg selv så dere får bli litt bedre kjent med meg. Jeg heter Pernille Rubin Wollan, er 21 år gammel fra Asker. Jeg er en positiv, glad og eventyrlysten jente som er veldig spent på hvor veien videre går etter bacheloren. I løpet av videregående var jeg aldri i tvil om at det var i Bergen jeg ville studere biologi, dette fordi jeg har en stor interesse for faget og jeg hadde hørt så mye fint om studentlivet her. Det å flytte hjemmefra og til Bergen er noe jeg virkelig har fått masse lærdom av, både om meg selv men også om hvor viktig biologi faktisk er. Jeg er nå på mitt siste semester av bachelorgraden og kunne ikke avsluttet kapittelet i Bergen på en bedre måte enn å få testet hvordan yrke fungerer i praksis.

En av de mange skiturene jeg har hatt ved hytta mi. Foto: Martine Rubin Wollan

Hele livet har jeg hatt en stor kjærlighet for naturen! Mye av grunnen kommer nok fra hytta vi har ved Beitostølen. Der har det vært mange kanoturer, flere naturbilder, skiturer og et flertall av turer i fjellet. I tillegg ligger hytta mellom to gårder som jeg og søsteren min ofte besøkte. På videregående og på UiB har jeg vært med på felt og feltarbeid. Det å være ute og analysere, oppdage, lære og se på alt som beveger seg og finnes i naturen, både på land og i vann, og er noe jeg gjerne vil utforske mer i fremtiden. Etter alle fagene jeg har hatt her på UIB har interessen bare økt, og det er spesielt moro å lære familien og venner det jeg har lært når vi går på turer og i fjellet.

På fjelltur opp Ulriken i en av Norges vakreste byer. Foto: Kristine Ness

Jeg tror at det å jobbe sammen med mennesker fra Naturvernforbundet kommer til å bli utrolig lærerikt og jeg håper vi får lære masse av hverandre. Jeg skal dit sammen med en annen biologi student; Malin Fløysand, noe jeg tror vi begge vil få glede av. Vi har allerede fått vite hvilke prosjekter vi skal med på og gleder oss å til å komme igang. Vi skal ta del i blant annet plastjakten i Hordaland og bevaring gjennom skjøtsel av biologisk mangfold noe som passer meg utmerket. Vi har vært heldige som har fått en så varm og hyggelig velkomst av de fine menneskene som arbeider i Naturvernforbundet, blir en drøm å møte opp der hver uke. Jeg har ikke så mange forventninger til praksisperioden annet enn at det skal hjelpe meg et steg videre i arbeidslivet. Jeg er mer nysgjerrig på hvordan kontrasten vil være fra å sitte med nesa i studiebøkene til å skulle arbeide en del ute. Jeg tror generelt at hele praksisperioden kommer til å være noe jeg vil huske resten av livet.


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 thoughts on “Praksis hos Naturvernforbundet