Klar for praksis hos Bymiljøetaten i Bergen kommune


Hei!

Mitt navn er Ida, jeg er 27 år gammel og kommer fra Bergen. I løpet av livet har jeg hatt flere store planer om hva jeg skulle bli, tidlig var det politi, siden kom selvfølgelig veterinær, men jeg hadde også en periode hvor jeg var høyst bestemt på å pli postbud. Med så varierende planer var det ikke lett å bestemme seg og jeg begynte derfor først på en utdanning i 3D-design og -animasjon, før jeg ombestemte meg og begynte på datateknologi. Det var heller ikke helt det jeg ville og det endte med to friår før jeg endelig skjønte hva jeg skulle bli! Jeg har alltid vært fascinert av naturen, havet og det som lever rundt oss. Høsten 2016 pakket jeg derfor skolesekken nok en gang og begynte på en bachelor i biologi. Tiden flyr og nå har jeg akkurat begynt på mitt siste semester før jeg kan kalle meg selv biolog.

På toppen av Gullfjellet, 987 moh.

Store deler av utdanningen består av å tilegne seg kunnskap gjennom lesing og pugging, og jeg ble derfor veldig begeistret når jeg ble anbefalt faget BIO299 for noen semester tilbake (et fag jeg sterkt anbefaler) som er et forskningsprosjekt i biologi. Ved små tilfeldigheter her og der endte det opp med å ta meg til Nord-Trøndelag, Trondheim og til og med til Tromsø, i tillegg til at jeg fikk tilbringe masse tid i kystlyngheien på Lygra. Dette var min første ordentlige introduksjon til praktisk arbeid som har med biologi å gjøre og det ga naturligvis mersmak. Etter et kjapt søk gjennom emnelisten til UiB fant jeg faget BIO298, som er yrkespraksis i biologi. Jeg synes det hørtes kjempespennende ut og som en ypperlig mulighet til både å få litt arbeidserfaring og å få brukt de tingene jeg har lært i løpet av studiet.

Fra et dykk i Norheimsund. Strandreke, vanlig korstroll og eremittkreps.

Jeg synes at det å utføre praktiske oppgaver er en flott måte å lære på og jeg tror at det å jobbe i en bedrift og utføre oppgaver som man faktisk kan møte på i arbeidslivet ikke bare er tilfredsstillende å få til, men også en motivasjon til veien videre.

I januar fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått plass hos Bymiljøetaten i Bergen kommune hvor jeg skal jobbe med viltforvalter Caroline Christie og vassdragsforvalter Ole Sandven. Jeg gleder meg veldig til å starte.

Bymiljøetaten – «Here I come!»

 

Hvis noen lurer på hva jeg gjorde i BIO299, så finner dere et lite sammendrag av det her:

https://biopraksis.w.uib.no/2019/01/05/vaer-vind-og-rosslyng/

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *