Første relevante arbeidserfaring 2


Rett på sak: Da jeg fikk vite jeg fikk arbeidsutplassering hos NORCE – Norwegian Reasearch Center AS, ble jeg utrolig glad! Resten av dagen gikk jeg og smilte! Kanskje en klisjé å si det, men så deilig er det faktisk å vite at mitt siste semester på bachelor skal inneholde praksis i et spennende fagfelt.

 

En nydelig sommerdag tilbringes aller helst på sjøen! Bilde tatt av: Katerina Vasickova

Da jeg begynte å studere tok jeg et bevisst valg ved å ikke ha en deltidsjobb, jeg ville prioritere mine studier 100%. Som biologistudent har man en spennende hverdag ved å dykke dypt inn i naturfaglige teorier, men tanken på arbeidslivet blir nesten glemt i en slik hverdag. Jeg tror tiden i NORCE kan gi meg en forsmak på en potensiell arbeidshverdag når studietiden er over. Det eneste jeg har fått vite til nå er at jeg skal jobbe under veiledning av Bjørn Barlaup som er forskningsleder ved Laboratorium for Ferskvannsøkologi og Innlandsfiske, ved Miljø avdelingen til NORCE. Arbeidsoppgavene som måtte komme er jeg klar for å ta på strak arm og jeg er nok minst like spent som dere lesere! Når det er sagt skal jeg ikke legge skjul på at jeg håper på å få litt feltarbeid, ettersom det er der jeg trives aller best. Det er noe helt spesielt med å få være med på å innhøste data som skal være en del av forskning.

På reise er det viktig for meg å bli kjent med alle de lokale, her snorkler jeg med en nysgjerrig Manatee (det kuleste dyret i verden!) i Crystal river i Florida. Bilde: personlig arkiv

Litt om meg selv: Jeg heter Cecilie Iden Nilsen er 24 år ung og trives godt i mine studier ved Universitet i Bergen. I perioden før jeg begynte på universitetet har jeg gått yrkesfag og jobbet i brudebutikk. Det jeg savner mest fra arbeidshverdagen er mulighetene til å være løsningsorientert og det å være en del av et team. Min forkjærlighet for naturen har jeg spesielt fra min far, som tok meg med på fisketurer fra ung alder. At det skulle vente jobbmuligheter for meg i dette fagfeltet tok meg litt tid å innse. Nysgjerrigheten for livet under overflaten ble så sterkt at jeg valgte å ta . Dette valget har jeg vært svært fornøyd med siden. Feltkurs og dager på laboratoriet gir meg stadig fornyet bekreftelse på at dette er det rette studievalget for meg!

Fascinasjonen for havet har alltid vært stor! Bilder: personlig arkiv


Som mange kanskje kjenner seg igjen i kan dagene på lesesalen bli lange. Mitt ønske om mer praktisk tilnærming til læring førte meg helt til Australia. Jeg har nettopp returnert fra ett års utveksling ved The University of Queensland i Brisbane. Under mitt opphold i Australia har jeg hatt mye mer variert studietid gjennom tutorials, laboratoriearbeid, muntlige presentasjoner og feltkurs. Det er ikke til å ligge skjul på at et studieløp med mer variert læringsstrategier 
gav mersmak og at følgelig læringsutbyttet er betraktelig bedre.

 

Obligatorisk bilde fra Australia, med kenguru-kos i Australia Zoo. Bilde: Sami Kaab

Snorkling og fridykking var en flittig hobby i tiden i Australia, her ser du en Wobbegong hai som sover i på skipsvrakene ved Tangalooma på Moreton Island. Bilde: personlig arkiv

Tilbake ved Universitet i Bergen går jeg inn i det jeg antar vil være mitt mest krevende semester så langt men jeg kjenner meg utrolig motivert for de utfordringene som er i vente. For meg blir dette min første faglige arbeidserfaring og jeg innrømmer at jeg er noe nervøs for å prestere og innfri de forventningene NORCE måtte ha. At deler av studietiden i ukene fremover skal tilbringes hos NORCE tror jeg kan by på både faglig og personlig vekst. Dette er en unik mulighet til å opparbeide meg kunnskap og nyttige egenskaper til å ha med i den personlige verktøykassen min når jeg en dag skal ut i arbeidslivet!

Kjærligheten for marint dyreliv og engasjement for konserveringsarbeid har vokst betydelig gjennom interaksjoner som dette! Bilde: personlig arkiv.


Det kommer tre andre blogginnlegg utover høsten, jeg kommer til å legge ut oppdateringer på LinkedIn så blir det ekstra lett for dere som har meg der å følge med og få et innblikk i Laboratorium for Ferskvannsøkologi og Innlandsfiske


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 thoughts on “Første relevante arbeidserfaring