Praksis hos VilVite


Hei!

I denne bloggen skal jeg fortelle litt om meg selv, og mine erfaringer og tanker rundt praksis i arbeid.

Mitt navn er Iselin og jeg har vokst opp på en gård ved en liten plass kalt Randaberg, tjue minutter nord-vest for Stavanger. Jeg har helt siden jeg var liten alltid hatt en fascinasjon for dyre- og planteliv. Alt fra bestemor sin fine blomsterhage til dyrene på gården jeg vokste opp på. Hjemme hadde vi en stor samling bøker om alt fra dinosaurer, hai, vær og planeter som jeg elsket å utforske. Ønsket om å forstå skapningene vi deler kloden vår med, og hvordan alt henger sammen, gjorde at jeg ville søke på biologi.

Dette semesteret valgte jeg å ta BIO298 fordi jeg syntes det hørtes ut som en unik mulighet til å se hvordan biologer jobber, samt få en uvurderlig erfaring som jeg ellers ville vært foruten. Det er virkelig nå jeg får muligheten til å teste ut kunnskapen jeg har tilnærmet meg fra biologistudiet, samtidig som jeg får et innblikk i hvordan nettopp teori møter praksis. Denne våren har jeg vært så heldig å bli utplassert hos VilVite. VilVite er et opplevelses- og læringssenter for naturvitenskap hvor man formidler realfag gjennom ulike aktiviteter, spennende læringsprogram som naturstoffer i mat, disseksjon og proteinsyntesen med mer. Jeg vil hovedsakelig ta del i den biologirelaterte delen av VilVite og er veldig spent på å se hva som venter meg dette semesteret.

Jeg tror jeg kommer til å lære mye om meg selv, vil få utfordret meg selv og definitivt gå ut av komfortsonen min. Jeg har ingen erfaring innen formidling fra før, så det blir spennende og samtidig skummelt å prøve noe jeg aldri har vært borti. Når dette semesteret er over håper jeg at jeg sitter igjen med nye kunnskaper og ferdigheter innenfor formidling, har blitt tryggere på meg selv, og har fått inspirasjon til å se nye muligheter innenfor biologi som jeg kanskje ikke var klar over før. Jeg gleder meg til å komme i gang og tror at jeg vil sitte igjen med minner og erfaring jeg vil få bruk for resten av livet.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *