Forskningsassistent i Finnmark


Hei!
Mitt navn er Didrik og jeg studerer bachelor biologi og er på mitt 3 år. Gjennom min tid på UiB har jeg fått muligheten til å ta del i feltarbeid og laboratoriearbeid, og fått sansen for det.

Gjennom emnet BIO299 har jeg fått muligheten til å ta del i forskningsprosjekter som forskningsassistent. Jeg har blitt introdusert for LandPress som ser på klima- og landbruksforvandring og hvordan det påvirker det biologiske mangfoldet langs den norske kystlyngheien. Jeg har også fått muligheten til å reise til Karasjok med Uni Research.

Det hele startet med at Siri snakket med en kollega om assistentene «hennes», det var da oss 5 som sammen det siste året har tatt Bio299 sammen. Casper trengte en assistent som kunne tenke seg å bli med han til Finnmark for å stå opp tidlig for å jobbe ute på en igjenfrosset myr. Det ente med at jeg ble med Casper.

På prosjektet skulle jeg være feltassistent og privatsjåfør. Prosjektet gikk ut på å målejordrespirasjonene i permafrosten, måle jordtemperaturen og ta vannprøver. Min oppgave var å skrive ned resultatene og tidsintervallene som prøvene ble tatt på under jordrespirasjonsprøvene, for å måle temperaturene satte vi opp en data boks som tok målinger automatisk. Sist men ikke minst så samlet vi vannprøver fra forskjellige områder rundt myra pluss en elv i Finland.

Jeg fikk oppleve mye gøy og interessant igjennom 299, og særlig for en som liker å gjøre ting i praksis istedenfor å sitte på lesesalen å lese om det. Jeg har sett hvordan et prosjekt planlegges, samler data og logger dataen. Jeg var utrolig heldig som fikk ta del i dette.

Til alle dere som tenker på om du skal ta Bio299 sier jeg «Gjør det!» det er verdt det i opplevelsene og menneskene du møter, samtidig som du lærer masse om forskningsprosjekter.

Til slutt vil jeg si takk til Siri, Casper og Elisabeth som har latt oss «hjelpe» dere dere har gjort 299 helt fantastisk.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *