Snart står Bevaringshagen klar! 1


Bevaringshagen tar form 😊 Jeg har den siste tiden i min praksis hos Botanisk Hage jobbet med formidlingsdelen av prosjektet. Prosjekt hvor en del av takhagen på sentralblokka til Haukeland sykehus får utplantet en utstilling, kalt Bevaringshagen, av truede norske arter i samarbeid med Botanisk hage og Haukelands venner. Artene som jeg har valgt ut til hagen er alle rødlistede og har alle en historie å fortelle. Å bevare mangfoldet for fremtiden og formidle om den er viktig del av arbeidet til Botanisk Hage.

Som student ved miljø- og ressursfag er dette en unik anledning, for meg, å få brukt mitt engasjement og kunnskap om miljøvern. Muligheten til å få begeistre andre for bevaring av sårbare arter er flott.  Arbeidet med utforming av skiltene har gjort meg mer nysgjerrig på hvordan man kan formidle miljøvern- og bevissthet til samfunnet.

20170602_094622

Plantene har blitt satt ut sammen med sine egne skilt. Legesteinfrø klarte dessverre ikke å vokse godt nok frem i veksthuset, men det er mange andre flotte blomster som nå trives i Bevaringshagen. Dragehode, Akseveronika, Skjeggknoppurt, Jærtistel, Knollmjødurt, Kvitmure, Lodnefølblom, Skoghøymol, Solblom og Trollnype er nå nye beboere av takhagen på Haukeland. Skiltene har jeg jobbet med over en lang periode, samtidig som utføring av jordskifting og utplanting har foregått. Tekst, bilder og design har blitt arbeidet godt med. Selvfølgelig startet jeg med alt for mye tekst til skiltene, det var jo så mye jeg ville fortelle om hver plante! Men jeg ble påminnet over at ingen kom til å kunne lese all teksten på et lite A5 skilt, så med den rammen måtte jeg få frem det viktigste; navn, familie, kategori i rødlisten og hvorfor og hva som truer arten. Det er også en engelsk tekstboks på skiltene, slik at flest mulig kan ha glede av informasjonen den byr på. Samtidig skulle teksten passe inn i et innbydende design. Her ønsket jeg å fortsette designet man finner på skilter i Botanisk Hage på Milde, slik kan man visuelt gjenkjenne arbeidet til Botanisk hage i Bevaringshagen.

 

20170602_090609

 

En utfordring jeg har møtt på i det siste er tidsplanlegging. Ettersom plantene har vokst seg klare for utstillingen, har eksamensperioden også nærmet seg. Det har, heldigvis, gått bra og Bevaringshagen er snart ferdig. Nå er det igjen et større oversiktskilt for i gi en sammenheng i prosjektet. Det er også igjen fremvisningen av Bevaringshagen, som jeg gleder meg utrolig mye til. Det blir fantastisk å vise frem dette flotte prosjektet jeg har hatt så mye med å forme.

Følg med for siste innspurt av fremstillingen av Bevaringshagen og min praksis hos Botanisk Hage. Vi blogges!


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “Snart står Bevaringshagen klar!

  • Eskild Skaar

    Det er vanskelig å forstå at Lodnefølblom er utrydningstruet. Den gror som ugress på Sørlandet, og er verre enn løvetann når du først blir plaget av den.