Blogginnlegg nummer 3!


Hei!

Da var det på høy tid for blogginnlegg nummer 3 etter en lang pause siden forrige innlegg. Det var først påske, etterfulgt av en relativt lang eksamensperiode som gjør at dette blogginnlegget kommer litt senere enn planlagt! Jeg fikk derimot etter 3 eksamener tid til å jobbe noen timer til hos LFI – uni research.

De første par ukene tilbake i praksis dro jeg tilbake til kontoret for å fullføre prosjektet Gaute hadde gitt oss om funksjonell biodiversitet. Arbeidet viste seg å være mer tidkrevende og vanskeligere enn vi hadde sett for oss, ettersom gode kilder og informasjon om vann-nymfe stadiet til ulike insekter var veldig vanskelig å komme over. Men med tid og tålmodighet klarte jeg å bli ferdig og ble relativt fornøyd med resultatet.

Perioden april/mai har vært hektisk på kontoret hos LFI med tanke på mengden feltarbeid, det har vært kjedelig å måtte prioritere eksamenslesning, men jeg fikk til slutt tid til å bli med på lakselus-telling på Herdla. Dette er et viktig prosjekt, der LFI bidrar med kvalitets informasjon om mengden lakselus som finnes på ørret-smolt i områdene utenfor Herdla.
Vi kjørte ut mot Askøy tidlig på morgenen og dro så ut i båt for å ta opp rusene, som denne gangen hadde hele 7 smolt!  (Vi var ganske fornøyde med dette antallet siden tidligere turer hadde hatt i snitt 2-3 smolt). Vi dro så inn på land igjen og jeg ble overrasket over den store mengden lus jeg så på fisken vi hadde tatt opp, og noen av ørretene vi hadde fått opp hadde i hvert fall over 100lus på seg hver!
Jeg visste heller ikke at for å telle lus på fisk må man ha bestått et godkjent lakselus-tellings kurs med en avsluttende eksamen, men jeg innså at dette er svært fornuftig for at informasjonen angående lakselus som videreformidles skal være så korrekt som mulig.

19021367_1469826586409890_461960695_n
B
ilde fra lakselustelling på Herdla

Å komme seg litt ut i felt igjen var veldig gøy og spesielt deilig nå som været har blitt en del varmere siden sist feltarbeid! Jeg får så se om jeg rekker noe mer feltarbeid framover innen praksisperioden min er over eller om det blir hovedsakelig kontorarbeid de siste dagene.

Dette får vi ta i siste blogginnlegg!

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *