En bloggkarriere på hell, og en jobbkarriere skimtes i horisonten


Hei igjen,

Da er vi kommet inn i siste omgang av noe som er veldig langt utenfor min komfortsone. Veiens ende for det du sitter og leser akkurat nå, blogg! Men det er litt gøy også da, det må jeg si.

Men fra spøk til alvor, jeg har jo vært i praksis nå i 140timer ved Grønnetat i Bergen kommune. Å være der har både vært utfordrende, spennende og lærerikt. Noen dager har vært våte og litt tyngre, mens andre dager har vært fylt med strålende sol og morsomt arbeid. Men sånn er da livet.

Jeg syntes at dette har vært veldig spennende, og jeg er videre veldig spent på om det faktisk er noen som flytter inn i disse husene jeg har laget. For de som ikke har lest mine siste innlegg har jeg altså planlagt, koordinert og satt opp diverse hus/rugekasser for ender, flaggermus, pinnsvin, insekt og måker. Disse er plassert ut rundt om i Bergen kommune, for en spennende «husjakt» anbefales en tur til Nygårdsparken.

Vil det ligge andunger i andekurvene til neste år? Vil det sove et pinnsvin i pinnsvinhuset i natt? Eller vil det ikke det? Så mange spørsmål, så få svar. Men svarene de kommer, jeg får bare komme meg innom der å se litt senere. Til neste år og kanskje året etter der igjen. Det er jo det som er spennende med denne jobben. Det å se at det du gjør faktisk fungere, eller ikke fungerer og få gjort noen justeringer eller større endringer som får det til å fungere. Slik er det med biologien da, det har vi jo lært før, man kan ikke alltid få et svar med en gang, det krever tålmodighet og engasjement. SPENNING!

Praksisoppholdet hos Grønn etat har absolutt vært etter mine forventninger. Det å få bruke seg selv og være mer selvstendig, selv om man jobber med andre, det er krevende, men sinn-sykt gøy! Man får se om det «lille» man har lært på skolen hjelper’en i arbeidslivet, å det gjør det jo, i hvert fall til denne oppgaven. Det å kjenne til dyrenes biologi og atferd i forhold til hvor det best kan egne seg med slike hus / reir plasser har hjulpet mye. Men jeg har også følt på at å kunnet mere om spesifikke arter slik som flaggermus og ulike innsekter hadde jeg hatt bruk for, men det er jo litt slikt man merker når man begynner å jobbe da. Hva man egentlig trenger mer av. Men skolen skal jo være dekkende, en paraply liksom, da er det jo ikke mulig å gå dypt inn på hver enkelt art, da blir vi jo aldri ferdig å studere i hvert fall. Så litt opplesning under oppholdet, det er bra. Gøy er det forresten også, å lese om noe du faktisk vet at du skal gjøre noe med! Anbefales.

Et spørsmål jeg fikk fra de som driver dette studiet var om mine tanker til dette med å være biolog etter å ha vært i praksis. Etter å ha vært i praksis (dette gjelder også mine tanker etter å ha jobbet flere plasser) så ser man relativt raskt hvorfor biologer gjerne er utdannet innen spesifikke felt. Det blir fort mye – for mye kunnskap å holde rede på hvis du skal kunne alt om alt. Da føler man raskt at man ikke strekker til. Det er viktig å føle at man strekker til, for vi gjør en veldig viktig jobb. En annen ting er at jobben vår trenger mye koordinasjon, det er mange avdelinger og ledere som skal samarbeide, av og til er det ikke det firmaet du jobber for en gang du må samarbeide med, men ikke mist motet selv om det virker som et kaos uten like, det blir bedre etter hvert, når man blir kjent. Det høres nok ut som ganske generelle ting jeg nevner, men det er rart hvor mye man merker akkurat disse tingene når man er ny, det vell mest da man ser det, nesten litt fra utsiden. Før man blir inngrodd med de andre i stillingene da. Nei da, jeg bare tuller, det skal vi jo ikke bli. Jeg tenker også det at vi er bra heldige da som kan få jobbe med det vi liker. Både inne og ute. Vi kan få hjelpe de vi ser trenger det. Det kaller jeg å være heldig. Bare TENK Å KUNNE VÆRE SÅ HELDIG Å FÅ JOBBE MED NOE DU VIRKELIG SYNES ER GØY OG ER INTERESSERT I. Fantastisk.

Kort vil jeg nevne hvordan det gikk mtp mengden arbeidsoppgaver og utføring. Det har vært en relativt krevende prosess når man skal sjonglere ledere i forskjellige avdelinger, vite hva som er lov og ikke, og gi entrepenøren nok og rett informasjon. Dette synes jeg spesielt har vært krevende pga begrenset tid, når jeg ikke var kjent med noen ledere/arbeidere fra før jeg startet som praksistudent. Det tar noe tid å sette seg inn og vite hvem det er man skal forholde seg til når det er folk som sitter på forskjellige hus og etasjer man skal vite hvem er. Men forholdene tatt i betraktning så gikk det ganske greit egentlig. Fikk gjort det meste, men noe gjennstår fremdeles. Det er noen andekurver og uglekasser som det ble litt for nært 17.mai for entrepenøren å hjelpe meg med å få plassert ut. Det ble rett og slett for travelt for entrepenøren, og skulle jeg gjort det helt alene hadde det nok tatt betraktelig mye mer tid. Men jeg ble fornøyd med det som er gjort.

Med det vil jeg avslutte min blogger karriere og fortsette min naturforvalter-/biologkarriere! Forhåpentligvis med noe jeg virkelig brenner for selv. Ønsk meg lykke til!

Ps: Jeg tror forresten Bergen kommune var fornøyde med jobben, de spurte tross alt om jeg kunne komme tilbake til høsten og ferdigstille flere oppgaver de ønsket gjort om jeg hadde tid. #Fornøyd

/Linda

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *