Sjøpunglivet entrer tredje fase


Da er det dags for det tredje blogginnlegget. Biopraksis og eksamenstid går ikke akkurat hånd i hånd, så også dette blogginnlegget kommer litt for sent. Heldigvis for dere lesere blir det et kort og konsist innlegg (med en vits på slutten).

På praksis de siste ukene har jeg følt meg mer og mer som kommende ingeniør enn kommende biolog. Og det er artig! Hvem hadde trodd at jeg skulle få bruk for det obligatoriske fysikk-faget vi har hatt på biologistudiet? Selv om jeg er i praksis hos UniResearch på marinbiologisk forskningsstasjon er det ikke bare marin forskning det går i nemlig! Å sette opp forsøk som innebærer vanningssystemer og sjøpunger krever både kunnskap om trykk, peristaltiske pumper og selvfølgelig våre deilige punger. Forsøkene krever finurlige løsninger, og noen av disse var så geniale at de trolig hadde gjort braksuksess i Skaperen (les: https://no.wikipedia.org/wiki/Skaperen).

Sammen med veilederen min har vi pønsket, fundert og laget flere oppsett for ulike forsøk. Disse omhandler foringsrate, mikroplast (dette er et megastort problem som dere burde leser dere opp på) og dyrking av alger. Bildet under viser ett av forsøkene. Ser man forbi det kornete bildet og det blaserte lyset kan man skimte tre vakre sjøpunger spise alger for harde livet. De kan spise mange tusen på en liten time.

18816827_10154530668581512_688090665_n

Dagens korte og relativt informative blogginnlegg er nesten ferdig. Til slutt har jeg en vits for å opprettholde mitt image som morsom og essay-aktig blogger. Her kommer den: ”Did you just mutate for a stop codon? Because you’re talking nonsense!” For dere som ikke skjønte den får dere bruke Google (eller Bing, ingen forskjellsbenhandling her <3). Prekes om noen uker.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *