Blogg (3/4): En god miks av teoretisk og praktisk arbeid :)


Med 100 praksistimer bak meg, er jeg nå gjennom to tredjedeler av perioden. Siden sist jeg skrev til dere har jeg fått enda mer erfaring og kunnskap, og de siste 50 timene har vært preget av varierte oppgaver, alt fra seminar til feltarbeid.

Bleketanken som vi hadde standen vår foran:)

I slutten av februar fikk jeg være med på «En natt på Akvariet», et arrangement der Akvariet holder åpent på kveldstid og ulike organisasjoner stiller med stands for barn og familier for å fortelle on hvilket arbeid de holder på med. Vi fra LFI hadde vår egen stand foran bleketankegn,

Standen til LFI på «En natt på Akvariet».

hvor vi fortalte om utfordringer knyttet til bleka – en art som nå «står opp fra de døde». På standen hadde vi flere morsomme aktiviteter for barna. En av de viste hvordan målesystemene i havet fungerer når en fisk er merket med en tag. Vi hadde også med bunndyr fra en elv, som de kunne se på gjennom mikroskop. Det var veldig gøy å se hvor engasjerte de ble, og hvordan dette vekket interesse i de fleste, både barn og voksne.

I denne perioden fikk jeg også delta på LFI-dagen – et årlig seminar med fokus på bevaring og restaurering av vassdrags- og fjordnatur. Det var mange interessante foredrag, men de som vekket størst interesse hos meg var et om sleping av villaks-smolt som en metode for å sikre tryggere overgang fra elv til sjø, og et fra NORCE Klima som tok for seg klimarisiko og klimatilpasning i framtiden. Under seminaret fikk jeg selv holde en kort presentasjon om hva jeg har lært om ferskvannsøkologi gjennom studiet mitt og hvordan dette burde få mer fokus i fremtiden. Selv om jeg var litt nervøs, så ble det en veldig positiv og lærerik erfaring.

Her identifiserer jeg art og måler lengden på smolten.

En del av elvestrekningen som vi undersøkte i Volda.

Rett før påsken fikk jeg bli med på felttur til Volda, der jeg fikk bli med en forsker for å kartlegge en elv med drone og GPS-verktøy, og undersøke hvordan vassdragsregulering kan føre til blant annet stranding av egg og smolt. Vi besøkte flere ulike kraftverk som er eid av samme selskap, og sammen med de som jobbet der diskuterte vi hvordan reguleringen kan påvirke økosystemet og ulike løsninger rundt dette. Det var en lærerik opplevelse, og utrolig spennende å se hvordan dette jobbes med i praksis.

Det var min lille oppsummering på hva disse 50 timene har inneholdt. Nå gjenstår det bare de siste 50 timene – og de gleder jeg meg til å dele med dere!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *