Hei blogi! / Hei bloggen!
Jeg har nå vært ombord på Kronprins Haakon i 150 timer, og for en reise det har vært. Først kan jeg starte med hvordan det har vært de siste 50 timene etter sist blogg. Vi har seilt fra midt ute i havgapet tilbake Longearbyen igjen. Etter sist så roet været seg litt, og jeg har ikke vært noe mer sjøsyk. Arbeidet på lab går av seg selv og vi som gruppe fungerer veldig bra. Jeg har snakket mer med mannskapet om bord å lært mer om hvordan en hverdag ser ut for de, høres fristende ut.
Videre har vi fått sett motorrommet, en ordentlig labyrint av maskiner. Vi har også fått en rask innføring i akustikk hvor vi så på hvordan tolke bildene som tas. Fikk ikke helt grep på hvordan man kan se hvilke art som er avbildet, men fikk noen gode tips som sikkert kommer godt med til neste gang. Ikke nok med det vi fikk og omvisning på samtlige rom ombord som er av funksjon.
Masse bildetakning: fra flyplass, kontrollrom, motorrom til solnedganger de siste dagene
Flere tråler har blitt tatt, men det har blitt færre og færre, til slutt var det nesten kamp om å få tatt trål mellom vaktlagene. Mellom trålene har vi fått spilt, sett tråldekket på tv- som faktisk var veldig kjekt, snakket og spist meget god mat. Men oppsummert er det absolutt jobben vi gjorde på lab som var kjekkest, og de vi var på lab med som gjorde opplevelsen så bra.
Obligatorisk avslutnings bilde:
Etter vi klappet til kai hadde jeg og Halina 2 dager til i Longearbyen hvor vi fikk opplevd litt av landlivet på Svalbard også:
Svar på spørsmål fra første blogginnlegg:
- Hvilke ulike arter får vi sett? – MANGE, alt fra fugl, hvalross, sjøstjerne, blekksprut, manet, kråkebolle og fisk selvfølgelig.
- Hvordan er arbeidsdagene på tokt? – Man jobber 12 timer til dagen fordelt over 2 skift, travelt til tider men kan og være lange pauser uten trål.
- Hvilke arbeidsoppgaver gjøres? – Skille artene, måle, veie, ta prøver av ulik sort, loggføre data fra trålen blandt annet.
- Blir jeg sjøsyk?- Ja dessverre, men er ikke så krise man klarer å fungere til tross for det:)
- Hvordan blir det å jobbe med dem fra Havforskningsinstituttet? – Givende. Veldig kjekt å lære av noen som har gjort det flere ganger, og som er gode og engasjerte på å lære bort kunnskapen de har.
Oppsummert har vintertoktet vært en meget kjekk måte å ta studiepoeng på, og anbefales på det sterkeste. Man lærer mye mer enn man ville gjort på en skolebenk og får kjempemange gode minner og arbeidserfaringer som jeg tror vil komme godt med videre i veien som biolog. Håper jeg får muligheten til å reise ut på tokt igjen.
Takk for nå bloggen, «kiitos matkasta» / takk for turen.