Blogg nr. 2 – NiBIO Ullensvang


Hei! Velkommen til mitt 2. blogginnlegg om praksisen min på NiBIO i Ullensvang. Jeg nærmer meg allerede slutten av semesteret i mine to andre fag, men jeg har bare vært 50 av mine 150 timer på Ullensvang. Det har vært et litt kjedelig semester langt men det var verdt ventetiden!

Det er ikke bare utrolig fint her, men arbeidet også veldig stimulerende, på en god måte! Mangelen på et siste fag tidligere i semesteret har vært fint for å slappe av fra de tidligere semestrene, og jeg skal være her på forskningsstasjonen i Ullensvang i tre fulle arbeidsuker nå i blomstringssesongen. Når jeg først kom hit på praksisplassen hjalp jeg en masterstudent som skulle undersøke populasjonene av pollinerende insekter ved eplegårdene. Dette var for hennes masteroppgave, hvor hun tok i bruk «pantraps». Oppsettet på disse var tre skåler, en hvit, en blå og en gul med UV-reflekterende farge, og i de var en løsning med såpe for å fange insektene. Jeg var positiv overrasket i mitt førsteinntrykk på praksis, da jeg begynte å skjønne at arbeidsoppgavene her var svært varierte, og mye omhandlet problemløsning. Først sprayet vi disse skålene med hver sin farge, og så skulle de festes til stativ, men et problem de hadde vært borti med oppsettet av disse fellene var at skålene var festet med borrelås til stativet. Dette gjorde sånn at fellene var ustabile. Da drøftet vi, og jeg foreslo spiker istedenfor borrelås for å holde ting på plass, men den måtte fortsatt kunne tas av, så den trengte hull som den kunne tres på spikrene med. Vi lagde en prototype og den fungerte mye bedre, så da satt jeg meg ned og spikret resten av fellene. Senere gikk vi å plasserte disse fellene på fire forskjellige felt rundt i nærheten av forskningsstasjonen.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *