NiBIO Ullensvang – Første blogg!


23/02/2024:

Hei! August Florian Wennberg heter jeg, og jeg har søkt og fått plass på en yrkespraksisstilling i Ullensvang hos NiBIO – Norsk institutt for bioøkonomi. NiBIO forsker og leverer kunnskap om mat- og planteproduksjon, miljø, kart, arealbruk, genressurser, skog, foretaks-, nærings- og samfunnsøkonomi. Mitt oppdrag i Ullensvang omhandler insekter; insekter av typen nytte- og skadedyr på eplegårdene i Hardanger! Dette blir mitt siste semester før jeg starter på en master i biologi, og jeg tar emnene optikkfysikk og miljøetikk ved siden av, som har høy fleksibilitet. Jeg har interesse i flere fagområder, og mener tverrfaglig kompetanse er verdifullt, spesielt for en biolog. Jeg hadde lyst på praksisplass fordi jeg er begeistret for å se hvordan det er å praktisk anvende kunnskapen jeg så langt har fått gjennom bacheloren og generell erfaring, og så er jeg ute etter stimulerende arbeid som er lærerikt å ta med seg videre. Som jeg fortalte i min søknad til NiBIO er jeg engasjert for systematisk arbeid som for eksempel på laboratorie, med databaser, og med kartlegging og feltarbeid generelt. Og som en friluftsperson er feltarbeid en favoritt, og noe jeg har lyst på mer erfaring i.

Forskningsstasjonen i Lofthus, UllensvangHilsen August Florian Wennberg

21/06/2024:

Ettersom praksistiden min i Ullensvang var hovedsakelig i Juni, med en intensiv periode med lite tid for å skrive så har jeg bare tatt notater og ikke publisert noe av bloggen før nå hehe… Som et lite frempek til de neste tre blogginnleggene kan jeg si at forventningene mine ble virkelig møtt!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *