Blogg 4/4: 150 timer hos NINA


Hei igjen, da har det gått 150 timer og jeg er ferdig med praksisoppholdet mitt hos NINA! Jeg begynte offisielt etter påskeferien og nå har det totalt vært to og en halv måned med arbeid. Jeg tenkte det kunne være fornuftig å konkludere bloggen med hva jeg har lært og mine tanker rundt opplegget. Men før jeg gjør det, så skal jeg fortelle om måkene!

Fiskemåkene i Bergen har nå fått unger. Ikke alle parene har vært like heldige, men det er fortsatt noen reir som har fått unger. Jeg jobbet med et relativt lite utvalg av reir, så det er litt sterke forskjeller i områdene. Stedet rundt gjenvinningsanlegget har flest reir, men også størst hekkesuksess. De fleste reirene har 1 unge, ett har 2 unger og resten har vært mislykket. Andre halvdel av utvalget er området rundt UiB og ved Gyldenpris. De har ikke vært så heldige med kun totalt 2 unger fordelt på rundt 10 reir.

Fra venstre til høyre: 3 unger på HøyTek, 3 unger på VilVite og 1 unge på Fysikkbygget.

 

Praksisoppholdet har vært lærerikt og jeg synes det har gitt mye informasjon om hvordan jobblivet kan bli. Jeg har fått litt innblikk i hvordan man følger opp på fuglebestander som jeg synes har vært interessant.De som jobber på NINA har vært svært hyggelige og jeg har følt meg velkommen. Det er flott å vite at de aller fleste man kommer til å jobbe med vil være gode mennesker.

Alt i alt så synes jeg dette emnet har vært verd å søke på, det har gitt ny kunnskap som kun kan opparbeides utenfor en teoribok. Jeg anbefaler de som vil ha et annerledes fag å søke på dette emnet.

Det var alt fra meg, med vennlig hilsen Eirik.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *