Blogginlegg (3/4) 100 timer hos NIVA!


Hei igjen, jeg har nå lagt inn 100 timer arbeid hos NIVA og fått brukt tiden min på ulike, spennende prosjekter!

Mesteparten av tiden jeg har brukt her hos NIVA nå inkluderer timer brukt på lab og i felt. En stor del av arbeidsoppgavene til NIVA omhandler miljøovervåking av oppdrettsanlegg og noen limniske systemer. En stor del av dette er B og C undersøkelser, som jeg har vært heldig med å få bli mer med på.
I tillegg brukte jeg en hel dag oppe på vangsvatnet i Voss nå nylig, som var et luksusavbrekk fra noen lange dager rundt eksamenstiden. Nydelig vær og stille vann førte til en fin dag med ulik opptak av prøver, samt å møte på en veldig hyggelig type fra Statens Naturoppsyn. Prøvene gikk for det meste ut på miljøparametre slik som pH, Eh, metaller, oksygen og biologisk liv slik som zoo og phytoplankton.

En stor del av arbeidet er og registrering av prøvene samt overføring av gammel data fra tidligere C undersøkelser over i nye regneark for å gi en total oversikt over miljøbildet på ulike fasiliteter over tid. Slike arbeidsoppgaver er veldig greie ettersom det tillater for planlegging av egen tid for arbeid rundt eksamensperioden og forelesninger osv. 

«Kollegaene» våre har vært utrolig greie og forståelige om vår tidsdisposisjon og invitert oss ut på alle mulige feltekskursjoner eller lab-arbeid. En fremtid i NIVA høres absolutt ikke dårlig ut :).

 

Jeg har nå bare 50 timer til og gleder meg til å få delt den totale opplevelsen av praksisen når jeg er ferdig!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *