Blogg 3/4: Etter 100 timer hos SALT


Hei igjen folkens!

Da har jeg fullført 100 timer i praksis hos SALT, og jeg har fått delta på nye spennende prosjekter. På grunn av dårlig vær har det blitt lite felt med båttur denne gangen, men vi har heldigvis fått delta på mye annet.

Vi begynte med en tur til Askøy der vi skulle ta plukkanalyse av noe som In The Same Boat hadde plukket. Det en forening som jobber med strandrydding langs hele kysten i Norge og hele mannskapet bortsett fra kapteinen er frivillige fra hele verden. Etter en relativt kald og våt sortering fikk vi vaffel og kaffe inne på båten, og en vaffel har nok aldri smakt så godt noen gang. Etter en omvisning på båten og lunsj med mannskapet frister det veldig å ta et par måneder sammen med dem når jeg er ferdig med masteren. De hadde veldig mange gode refleksjoner rundt forsøplingsproblematikken og dette er noe jeg absolutt vil ta med meg videre dersom jeg får en jobb innenfor dette.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

På grunn av en liten feil vi gjorde under plukkanalysen på Askøy måtte vi ta noe av protokollen på nytt på bryggen under One Ocean week, ettersom båten var der på utstilling. Dette var en protokoll som sikker kunne tatt mellom 30-60 minutt, men på grunn av mye oppmerksomhet fra både turister og bergensere ble vi stående i nesten 3 timer. Dette viser nok at temaet rundt forsøpling er noe folk flest engasjerer seg rundt, og vi fikk rekruttert nye frivillige til Naturvernforbundet.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Det siste jeg fikk delta på før de 100 timene var over var hold Norge rent konferansen. Dette er en stor konferanse som samler både privatpersoner og bedrifter fra hele Norge som legger inn en enorm innsats for forsøplingsproblematikken vi står ovenfor. Her fikk vi høre mange foredrag om hva folk jobbet med for å bidra, og årets tema var frivillighet. Av registrerte ryddeaksjoner fra Norge viste det at frivillige har plukket 11 618 000kg (!) søppel fra strender mellom 2011 og 2023, og dette var bare det som var registrert. Alt vi fikk lære om og delta på disse dagene har gitt meg en mye større forståelse av arbeide som blir lagt ned og jeg fikk diskutert og snakket med så utrolig mange flinke folk.

Alt i alt noen veldig gode timer, og jeg ser frem til videre arbeid. Forhåpentligvis får vi også ryddet litt fremover dersom været tillater det. Tusen takk for denne gang!

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *