Blogg 4/4: Ferdig hos STIM


Dette er da mitt siste blogginnlegg. Jeg har nå vært hos STIM siden februar og møtt alle de nydelige ansatte der. Tiden har gått ekstremt fort, og nå er vi allerede i juni. Jeg har fått prøve meg på mange forskjellige oppgaver og lært mye nytt. Jeg hadde ikke forventet at oppholdet mitt her skulle være så lærerikt og givende.

Vi har fått være med på både laboratoriearbeid, databehandling og flere feltturer. Hver del av praksisen har gitt meg verdifulle erfaringer. For eksempel har jeg fått delta i lab hvor vi har sett på prøver tatt på felt.  Jeg har også fått sett på masse ulike datasett og dataprogrammer. Her har jeg  lært å analysere store mengder data og trekke ut viktige konklusjoner, spesielt når det kommer til strømdata. Denne ferdigheten er veldig god å ha i dagens digitale verden, spesielt innen forskning og vitenskap.

Feltturene har vært en av de mest spennende delene av praksisen. Vi har reist til forskjellige kystområder og utført undersøkelser i felten. Dette har inkludert B og C tester rundt ulike oppdrettsanlegg. Disse opplevelsene har styrket min forståelse for marin biologi, lært meg viktigheten av å bevare havet.

Jeg har fått mye ny kunnskap og repetisjon av ting vi har lært tidligere. Det har vært en flott mulighet til å sette teori ut i praksis og se hvordan det vi har studert faktisk brukes i virkeligheten. Dette har gjort meg mer sikker på at jeg ønsker å fortsette å arbeide innen marin biologi. Praksisen har gitt meg verdifull erfaring innen biologi, spesielt innen marin biologi. Jeg har lært å bruke ulike verktøy og teknikker som er essensielle for forskning og overvåkning av marine miljøer.

Jeg er veldig takknemlig for muligheten jeg har fått hos STIM. Det har vært en utrolig lærerik periode, og jeg føler meg nå bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer i min karriere. Alle de ansatte har vært utrolig støttende og hjelpsomme, og jeg har følt meg som veldig godt mottatt. Denne erfaringen har økt min glede for marin biologi, og jeg ser frem til å fortsette å  med marin biologi i  fremtiden.

Takk for at du fulgte min reise gjennom praksisperioden hos STIM. Jeg håper jeg har inspirert noen ved å dele mine opplevelser og erfaringer.

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *