Blogg 1/4: Før oppholdet hos Salt


Hei alle sammen!

Mitt navn er Ylva Storås og jeg går siste semesteret på bachelor i biologi. Til høsten skal jeg velge hvilken retning jeg vil ta master i, og det var litt av grunnen for at jeg valgte å ta bio298 denne våren. Jeg er fortsatt usikker på hva jeg vil spesialisere meg i ettersom alt virker spennende! Jeg håper derfor at denne muligheten kan gi meg en liten pekepinn på hvilken type jobb jeg vil ha «når jeg blir stor» og sortere litt i tankekaoset som jeg står i nå.

Jeg er født og oppvokst i en liten kommune som heter Samnanger omtrent 45 minutter utenfor Bergen. Her har jeg vokst opp nærme naturen og tilbrakt alle ledige timer ute i skogen og ved havet. Jeg har alltid hatt en interesse for å utforske naturen, så det var nok ikke et sjokkerende valg for foreldrene mine da jeg valgte å studere biologi.

Hovedinteressene mine er nok havet og det marine ettersom det er så mye spennende og uoppdaget der, men jeg vet fortsatt ikke om jeg vil ha mest laboratoriearbeid eller felt når jeg er ferdig utdannet. Sist semester tok jeg faget bio299 der jeg fikk bli med miljøtoksikologigruppen på UiB. Det var en veldig kjekk og lærerik høst, men da var jeg kun på laboratoriet og jeg håper derfor at jeg kan få teste ut litt feltarbeid i år.

Jeg har vært så heldig å få praksisoppholdet mitt hos SALT som er en bedrift som ser på marint søppel. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten ettersom bevaring av havet og naturen generelt er noe jeg brenner veldig for. Venninnene og foreldrene mine får ofte en sint telefon når jeg har hatt forelesninger eller lest en artikkel som snakker om forsøpling eller hvordan vi ødelegger økosystemene rundt oss. Så det å få en mulighet til å bidra for å forbedre dette og lære mer om hvordan vi kan gjøre en forskjell tror jeg blir veldig lærerikt og kjekt!

Takk for at dere følger med på min reise så snakkes vi etter 50 timer!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *