50 Timer gjennomført i NIVA! (2/4)


Hei igjen! Tilbake med en oppdatering fra min arbeidspraksis ved NIVA. Nå har jeg tilbrakt 50 timer med varierte oppgaver, og jeg begynner å føle jeg virkelig har fått satt meg litt inn i arbeidet.

De siste ukene har vært en blanding av laboratoriearbeid, datahåndtering og feltarbeid. Jeg har brukt en del tid i laboratoriet, der jeg har bearbeidet sedimentprøver og småoppgaver slik som å lage lugolprøver og kalibrere pipetter.

En annen viktig del av arbeidsdagene mine har vært å overføre data til Excel. Selv om det kanskje høres litt monotont ut, forstår jeg det at dette er en utrolig viktig del av forskningsarbeid, samt arbeid som er lettere å gi oss praktikanter.

En av de mest spennende opplevelsene så langt var en hel dag i felt, hvor vi gjennomførte C-undersøkelser ved et lakseoppdrettsanlegg. Dette var en flott mulighet til å komme ut av laboratoriet og se hvordan feltarbeid utføres. Vi tok vann- og sedimentprøver, målte ulike kjemiske og fysiske parametere, og lærte om hvordan oppdrettsanlegg påvirker miljøet rundt dem. Det var fascinerende å se hvordan teoretisk kunnskap anvendes direkte i felt, og det ga meg en dypere forståelse av utfordringene og løsningene innenfor akvakultur og miljøovervåkning. Sedimentprøvene gikk ut på å filtrere flere meter med fiskeskit og se hvilke organismer som var tilstede, så jeg så noen interessante ting der for å si det mildt.

Jeg har også blitt kjent med mange av de ansatte her, og det er inspirerende å jobbe med så dyktige og engasjerte mennesker. Jeg ser frem til å lære enda mer av dem i løpet av praksisperioden min.

Så langt i denne praksisopplevelsen – Jeg har fått praktisk erfaring, utvidet min forståelse av miljøforskning, og blitt motivert for en fremtid innen marinbiologi. Jeg gleder meg til fortsettelsen og til å dele flere opplevelser med dere.

Takk for at dere følger med på reisen min her hos NIVA. Vi sees snart igjen med nye oppdateringer!

 

Sverre

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *