Praksis hos NIBIO! (1/4)


 

Hallaien!

Jeg heter Henrik, jeg er 23 år og er på mitt siste semester av en bachelorgrad i biologi. Et av valgfagene jeg tar denne våren er «Yrkespraksis i Biologi». Gjennom dette faget har jeg vært så heldig å ha blitt plassert hos Norsk Institutt For Bioøkonomi (NIBIO).

Dette firmaet har et prosjekt som heter ViBee, som går ut på å kartlegge hvilke pollinatorer vi har i Bergensområdet. Denne informasjonen brukes til å plante flere pollinator-vennlige planter rundt om i de «grønne flekkene» i Bergen, med mål om å øke mengden av pollinatorer. Og dette har jeg fått lov å hjelpe til med! Så nå som våren er i full sving og biene er kommet tilbake fra «vinterferie», kan prosjektet flyttes fra kontoret til skog og mark.
I tillegg til NIBIO sitt ViBee prosjekt, har jeg også fått lov til å hjelpe til med Hedda Ørbæk sitt Ph.d. prosjekt ved Norsk Institutt for Naturforskning (NINA). Dette innebærer også arbeid med pollinatorer, men i eplehagene ved Djønno i Hardanger. Der vil det være fokus på pollinering av epleblomster.

Begge disse prosjektene høres kjempespennende ut og ikke minst lærerikt. Jeg gleder meg skikkelig! På slutten av det hele ser jeg for meg å sitte igjen som en skikkelig pollinator-nerd med masse arbeidserfaring, noe jeg også gleder meg veldig til. Mer info kommer etter hvert som jeg blogger videre. Det her blir helt kanon!

Vil du lese mer om NIBIO, ViBee eller NINA, så har jeg lagt ved lenker til nettsidene deres under.

https://www.nibio.no/

https://www.nibio.no/prosjekter/vibee-pollinerende-insekter-i-bergen-og-deres-rolle-for-naturmangfold-og-urbant-landbruk

https://www.nina.no/

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *