Biologipraksis hos Ocean TuniCell blogg 1/4


Hei og velkommen til min blogg! Her vil jeg fortelle litt om praksisarbeid som snart ferdig bachelor i biologi.

Litt om meg selv: Mitt navn er Bjørn Henrik Wormnes, jeg er 41 år og jeg er født og oppvokst i Bergen. Jeg bor på Landås sammen med sønnen min, og samboeren min. På fritiden liker jeg å være med familien min, spille spill, spille gitar, synge og trene.

Generelt vil jeg beskrive meg selv som en ekstremt nysgjerrig person. Jeg har alltid likt å finne ut hvordan ting er satt sammen og fungerer, enten det er en fjernstyrt bil, et enzym, en historisk hendelse eller en av tusen andre ting. Jeg har tidligere jobbet hel- eller deltid i flere forskjellige bransjer, og jeg har studert en del ved siden av uten å ta en formell akademisk grad. Underveis har jeg også hatt en del biologirelaterte hobbyprosjekter som blant annet dyrking av spiselige vekster, og vitenskapen bak matlaging og ernæring. Etter å ha eskalert en hjemmebryggerhobby til å bli en jobb, ble jeg langt over gjennomsnittlig interessert i (øl)gjær og biologien rundt det. Til slutt ble jeg så oppslukt av faget at jeg fant ut at en biologiutdannelse måtte til for å få mer dybdekunnskap.

Både i forkant av studiene, og økende i takt med økende kunnskap, har jeg fått større interesse for bioteknologi, biomedisin, genetikk og utfordringer og muligheter rundt behandling av sykdommer og skader med ny teknologi. Da jeg så muligheten for å få observere høyteknologiske nyvinninger i faget i en praksissetting, måtte jeg gripe sjansen! Jeg søkte plass på BIO298, og jeg var en av de heldige som fikk plass hos firmaet Ocean TuniCell!

Ocean TuniCell er en bedrift som utvikler nanocellulose, et spennende nytt produkt som har flere varierte bruksområder innen medisinsk teknologi. Kort fortalt hentes cellulose ut fra en type sjødyr kalt tunikater. Cellulose forbindes vanligvis med trefibre, men tunikater er det eneste kjente dyret som kan syntetisere cellulose, og da av en meget høy kvalitet! Cellulosen foredles så og kan brukes til flere forskjellige produkter blant annet innen regenerativ medisin. Jeg ser veldig frem til å lære mer om hvordan prosessen går fra å begynne med så tilsynelatende enkle dyr, og ende opp som cutting edge medisinsk teknologi.

Første del av praksisen blir å delta i prosessen der tunikatene avles opp og hentes ut, på en farm i havet i øygarden. Jeg gleder meg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *