Blogginnlegg (1/4)-NORCE


Hallo hallo! Dette er mitt første blogginnlegg. Mitt navn er Ricco. Jeg er 21 år og kommer fra Stavanger. Nå er jeg på mitt siste semester på bachelorgraden min i biologi. Dette semesteret har jeg fått praksisplass hos LFI ved NORCE hvor jeg skal være der i totalt 150 timer. LFI står for Laboratorium for Ferskvannsøkologi og Innlandsfisk og jobber hovedsakelig med overvåking, forskning og forvaltning av nettopp ferskvann.

Jeg har mange friluftsinteresser som buldring og klatring, dykking og fjellturer. Blant annet har jeg også vært med i speiderorganisasjonen KFUK-KFUM i nesten 10 år. Jeg har alltid likt å lese faktabøker rundt marine og terrestriske organismer, og siden jeg var liten har faren min tatt meg med på fisketurer. Siden har jeg vært bestemt på å søke meg inn på en realfaglig linje og gå videre på biologi.

På biologi studiet her i Bergen har vi fått generelle kompetanser om hvordan arbeide på lab, skrive rapport og noe feltarbeid, men fremdeles var jeg usikker på nøyaktig hvordan dette kunne være til hjelp i når jeg blir ferdig med studiet og skal inn i arbeidslivet som biolog. Gjennom biopraksis håper jeg dermed å få en innsikt og mer erfaring om hvordan en dag til dags basis ser ut for en biolog. Jeg håper at disse 150 timene skal være fullt av verdifull kunnskap om det praktiske arbeidet, samt kjedelige timer foran Excel ark med data… neida. Jeg ser frem til utfordringene jeg kommer til å få, så får vi se hvordan det har gått etter 50 timer.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *