Blogg 4/4: Opplevelser fra vintertoktet


Velkommen til mitt aller siste blogg innlegg!

Nå som jeg er tilbake etter to uker med praksis hos Havforskningsinstituttet, føles det litt rart å være tilbake til hverdagen. Selv om det bare var to uker, føles det som om jeg har vært borte mye lenger. Jeg har virkelig fått muligheten til å lære så mye, ting jeg aldri hadde forestilt meg å få se eller oppleve hvis jeg ikke hadde søkt om denne praksisen. Før jeg reiste dit, var det vanskelig å forestille meg hva som ventet meg. Jeg hadde hørt litt om arbeidet de gjør under vintertokt, men visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg visste at det ville være hardt arbeid og lange dager, og jeg var godt forberedt på det. Men jeg hadde ikke forventet at det skulle være så utrolig morsomt som det var. Selv på de dagene hvor jeg var helt utslitt, var det mye latter og gode stunder. Jeg har blitt kjent med så mange flotte mennesker, og det har virkelig gitt meg en smak på det virkelige arbeidslivet. Å jobbe som biolog var en helt annen opplevelse enn å studere biologi. Selv om det bare var to uker, føler jeg at jeg har lært utrolig mye, og det har bekreftet for meg at dette er noe jeg virkelig liker å jobbe med.

Meg og Kristina

Måtte jo innom verdens nordligste bensinstasjon

Fine Kronprins Haakon

Da vi kom tilbake til kaien på Svalbard, hadde vi to «frie» dager som vi kunne bruke til å utforske sentrum. Den første kvelden brukte vi til å spise ute sammen med resten av mannskapet, noe som var utrolig hyggelig og sosialt. På den andre dagen gikk vi rundt i sentrum, utforsket butikker og bare nøt tiden sammen. Dessverre var vi like uheldige på vei hjem som på vei opp. Da vi skulle fly hjem den 31.01, traff vi akkurat på stormen Ingunn. Vi klarte heldigvis å fly til Oslo, men da vi landet fikk vi melding om at flyet til Bergen var kansellert. Dermed endte vi opp med å tilbringe enda en natt på et hotell på Jessheim, som ikke akkurat er verdens mest spennende sted. Men til slutt, da vi endelig kom oss tilbake til Bergen, var det en blanding av følelser. Det var deilig å være hjemme igjen etter lange dager og mye arbeid, men samtidig var det litt vemodig at turen var over. Jeg kommer til å savne de flotte menneskene jeg møtte hver dag og den fantastiske opplevelsen jeg hadde under praksisen.

Gjengen vår!

Alt i alt har disse to ukene vært en uforglemmelig reise, og jeg er takknemlig for alle erfaringene jeg har fått. Jeg er også ekstrem takknemlig for alle flotte folkene jeg har fått sjansen til å jobbe med. Jeg gleder meg til å ta med meg alt jeg har lært videre i min karriere som biolog, og jeg ser frem til å utforske flere spennende muligheter i fremtiden.

Takk for at du har fulgt med på min reise gjennom dette blogginnlegget!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *