Blogg 3/4: Livet ombord


Hei! og velkommen til mitt tredje blogg innlegg!

Nå har det gått over 100 timer på dette vintertoktet, og vi befinner oss i den siste delen av reisen. Akkurat nå krysser vi gjennom isflakene sør for Svalbard, og jeg må si at det er en opplevelse jeg sent vil glemme. Isen gir en helt spesiell atmosfære, men det er ikke akkurat det beste å sove i. Til tross for det rolige været vi opplever nå, hadde vi noen dager siden en ny runde med storm. Denne gangen håndterte jeg været mye bedre enn sist, og det ble til og med tid til et filmmaraton i TV-stua mens båten svingte i bølgene.

 

En av de virkelig spennende delene av dette toktet har vært muligheten til å lære om ting som ikke bare er direkte relatert til fiskeriarbeidet. Vår toktleder, Tomas, ga oss for eksempel et kurs om ekkolodd og akustikk, og hvordan dette brukes aktivt i forhold til tråling. Vi har også fått anledning til å observere Erlend med å lese otolitter og prøve å bestemme alderen på torsken. Jeg har til og med lært meg å filetere fisk med Sigmund. Praksisoppholdet har definitivt gjort meg mer nysgjerrig på livet i havet og hvordan man jobber med det.

Å se hva vi får i trålen hver gang den heises om bord er fortsatt like spennende. Jeg synset det er gøy når trålen kommer for å se hva vi har fått i trålen og om det er noe nytt jeg aldri har sett før. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag, og min interesse for havet har bare blitt større i løpet av dette toktet. Livet om bord på Kronprins Haakon har virkelig vært en berikende opplevelse. Betjeningen er utrolig dyktige, og alle er veldig imøtekommende. Selv om arbeidet er både gøy og spennende, må jeg innrømme at det også er hardt arbeid. Men det er nettopp denne utfordringen som gjør opplevelsen så verdifull.

Litt fersk kokte reker som nattmat

Arbeid i labben

Trålen

Å være en del av dette toktet har bekreftet min interesse for å ta en mastergrad innen for det marine fag. Jeg har fått verdifull innsikt i mulige karrieremuligheter innenfor dette feltet, og har hatt gleden av å snakke med erfarne forskere om deres vei til Havforskningsinstituttet. Min generelle biologikunnskap har definitivt vært til nytte, spesielt det jeg lærte i faget BIO213 Marin økologi. Mye av det jeg har lært der har jeg nå sett i praksis ombord på båten, spesielt når det gjelder å forstå fiskenes atferd og hvorfor vi finner dem så langt nord.

 

Takk for at du har fulgt med på denne reisen gjennom mitt blogginnlegg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *