Blogg 1/4 – forventninger til fuglelivet


God morgen, dag eller kveld og velkommen til mitt første blogginnlegg! Mitt navn er Eirik Pettersen Skogstad og jeg går mitt siste år på bachelorprogrammet i biologi på UiB. Det vil bli 4 innlegg, dette blir det første, og de 3 siste vil bli lagt ut etter hvert som jeg får opparbeidet noen timer.
Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært interessert i natur. Naturleksikon og dokumentarer tok opp en del tid i barndommen, noe som forklarer litt hvorfor jeg studerer det jeg gjør. Interessen for natur ble litt mindre med årene, men den blomstret opp når jeg tok biologi på videregående. Jeg likte det såpass godt at det var ingen tvil hva jeg ville studere.

Så kommer høsten 2021 og jeg har offisielt begynt på bachelorprogrammet her i Bergen. For hvert semester som passerer og hver eksamen som tas, blir jeg mer og mer interessert i feltet og det er tydelig at det er det jeg vil jobbe med. I andre semester hadde vi feltkurs på Østerbø og Espegrend som ga litt innblikk i hva å jobbe som biolog kunne være. Men jeg ville fortsatt ha mer erfaring som er derfor jeg valgte yrkespraksis.

Jeg er spent og gleder meg til å prøve et praksisopphold og ser frem til å lære hva jeg skal gjøre og bidra med. Uansett hva jeg ender opp med å gjøre vil det være spennende og lærerikt, det er jeg sikker på! Eneste jeg håper på er litt praktiske oppgaver, siden det mangler litt i studieløpet. Det er nok ikke så mye mer å si foreløpig, men forhåpentligvis vil de neste innleggene forklare litt mer! Og med det konkluderer jeg første innlegg.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *