Vintertoktet fortsetter! Blogg 3/4


Etter noen døgn på båten har jeg vendt meg til den litt spesielle døgnrytmen og det er blitt litt lettere å komme seg opp om morgenen. Dagene til nå har vært ganske like. Jeg står opp 03:30 og haler meg opp trappene til spisesalen, der heller jeg meg en kopp kaffe og setter meg et øyeblikk med de andre i stuen. Så kler vi på oss regnbukser og støvler. Jeg har ennå ikke helt vendt meg til den intense fiskelukten som møter deg som en vegg da man går inn i fiskelabben, men på den positive siden er den en ganske effektiv oppkvikker tidlig om morgenen.  Vi arbeider på laben frem til frokost klokken 8, og så videre til lunsjen klokken 12. Så er det jobb fra 16 til 8, og så rett til sengs rett til sengs.

Bilde 1: Ferske reker fra rekekokeren på dekk!

Bilde 2: Sortering av fisken

 

Jobben krever en del oppmerksomhet og tiden flyr forbi, i pausen derimot går tiden ganske sakte. Det er nemlig ikke veldig mye å gjøre på båten utenom å se på nyhetskanalen, svampebob-kanalen, spille kort eller å lese, men lesing er noe utfordrende når man er trøtt og dupper av på annenhver side. Det er derfor en lettelse når klokka blir 4 og vi skal tilbake på laben.

Bilde 3: Stor fisk! fra høyre: Flekksteinbit, vanlig uer og rognkjeks

 

Vi har hatt et halvannen dags opphold i jobben pga storm. Når bølgene er for høye kan ikke båten tråle og da har vi ingen fisk å jobbe med, da blir det mye tid i stuen med kortstokk og nyhetskanalen. Fordelen med kjedelige dager som dette er at man setter veldig pris på når man endelig kan komme tilbake i laben hvor man ikke har tid til å kjede seg.

 

Bilde 4: Akter-dekket sett fra broen

Høydepunktet i dagene er nok det sosiale. Det er en del skravling både i laben og ved måltidene og alle de ansatte på båten og forskergruppen er veldig imøtekommende, så det er noen å prate med uansett hvor man går på båten.

 

Til nå har turen gått over all forventning og jeg ser veldig frem til de siste dagene på båten.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *