Tredje og siste uke på Hjelmsøya. Eller? (4/4)


Dette har så langt vært den beste uken her i Nord. Jeg og en kollega har vært et par dager og jobbet på en nærliggende koloni (Gjesvær). Den var betydelig mye større og hadde dessuten en svær havsulekoloni, noe vi ikke har hjemme på Hjelmsøya. Det var dessuten betydelig mye mer fugl. Gjesværstappen var også drøyt bratt, og mye høyere enn områdene vi har vært vant til på Hjelmsøya. Men lenge leve eksponeringsterapi, for nå sliter jeg ikke med høydeskrekken lengre. Selv om det var kjekt med en smak av sivilisasjon (strøm, rennende vann, andre mennesker), er jeg takknemlig for at det ikke ble lengre. Borte bra, men hjemme best. 

Hjemme på Hjelmsøya har det vært skikkelig travelt. Lundefeltet har vært tatt hver tredje dag, og det tar alltid en full dag selv med tre stykker. Jeg har også lært mye nytt av veileder. Vi har satt på GPS og GLS på lunde, lomvi og alke, samt samlet inn gamle GLSer. GLS er en lyslogger som registrer salinitet (salt) og lys. De gjør slik at vi kan se hvor fuglene er på vinterstid. Vi har også tatt blodprøver og miljøgiftprøver.

Vi har vært heldig og sluppet unna fugleinfluensaen som raser ellers i Finnmark. Dessverre hjalp det krykkjen lite. Hin dagen fløy det en 10-11 havørn inn i kolonien deres og raserte alle reirene. Blir ingen nye krykkjer her heller i år.

 

 

Praksisoppholdet har gått over all forventning. Det har vært utrolig artig å få jobbe praktisk med biologi, og jeg har lært masse forskjellig. Selv om jeg ikke føler at utdanningen min nødvendigvis har vært relevant i arbeidets gjennomføring,  har den definitivt hjulpet meg å forstå hvorfor vi gjør som vi gjør og gjort det enklere for meg å lære. Dette oppholdet har gjort at jeg er enda sikrere på å at det er biolog jeg vil bli. Jeg tenker også at denne type arbeid kunne vært kjekt for en eventuell master. Denne fantastiske praksis opplevelsen fikk tillegg den beste mulige avslutningen. Jeg ble ansatt ut sesongen. Takk NINA! Ferie er oppskrytt.

 

Takk for meg!

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *