Blogginnlegg nr4 – 150 timer hos Ocean Tunicell


Hei, igjen! Nå har jeg fullført mine 150 timer i praksis hos Ocean TuniCell, og ønsker å gi dere en oppdatering på hvordan de siste 50 timene har vært, i tillegg til å reflektere litt rundt hele praksisoppholdet.

Siden sist har jeg fått være med inn i ren-rommet for å delta i ferdigstillingen av et av produktene. Ren-rommet skal være helt sterilt, så for å gå inn her måtte vi bytte ut labfrakken og skoene med nytt og helt sterilt utstyr. Det vi måtte ta på var: munnbind, hårnett og en type sokk for å dekke over våre egne sokker, en heldrakt med hette, og dobbelt lag med sterile hansker. Når alt dette var på kunne vi flytte oss over til en annen del av garderoben for å ta på sterile sko og skotrekk. Det ble litt av et antrekk, og det tok sin tid å ta det på da det er viktig å ikke ”kontaminere” noe av de elementene du tar på før du trer inn i ren-rommet.

Her ser dere hvordan det ser ut når vi er inne i ren-rommet. Det er litt støy fra maskinen, så hørselvernet kom godt med. Vel inne på ren-rommet kan det bli ganske så varmt etterhvert, men det gikk heldigvis fint.

 

Nå som jeg er ferdig med praksisoppholdet har jeg gjort meg opp noen tanker rundt hvordan det er å jobbe i en bedrift som Ocean TuniCell. Det har vært veldig spennende å få være med på hele produksjonslinjen fra høsting av tunikatene i Øygarden og til ferdigstilling av produktet i ren-room’et. Og i løpet av hele produksjonslinjen har jeg innsett viktigheten av å jobbe nøyaktig, ryddig og strukturert.

Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått muligheten til å gjennomføre arbeidspraksis i en så spennende bedrift som Ocean TuniCell. Det har vært veldig lærerikt å se hvordan bedriften fungerer, og lære om alt nanocellulosen kan bli brukt til i bl.a. regenerativ medisin. Jeg sitter igjen med mange nye impulser, og gleder meg til å følge med på den videre utviklingen til Ocean TuniCell. Tusen takk for følget, og god sommer!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *