Blogginnlegg nr3 – 100 timer hos Ocean Tunicell


Hei! Nå har jeg fullført 100 timer hos praksisverten, Ocean TuniCell, og ønsker å gi dere en ny oppdatering på hvordan det går. Siden sist har jeg vært enda mer på lab, og fått tatt del i flere av testene som blir gjort for å kontrollere produktene.

To av disse testene er noe som kalles bioburden og en endotoksin-test. Bioburden testen blir gjennomført for å sjekke om produktet inneholder bakterier eller fungi. Vi observerte ingen spår av hverken bakterie- eller fungi, noe som er veldig bra. Endotoksin-testen gjennomføres for å sjekke om det er urenheter/endotoksiner i produktene som kan være skadelige for mennesker. Også her fikk vi gode resultater, som indikerer at produktene er rene og trygge.

I tillegg til disse kontrolltestene har vi også gjennomført tørrvekt-tester gjennom flere stadier i produksjonen, det er for å kontrollere at tørrheten ligger korrekt gjennom hele produksjonslinjen, noe som er viktig for å oppnå et konsistent sluttprodukt.

Jeg har også fått være med på å gjøre titreringer. Jeg har ikke gjort denne typen titrering før, så det var spennende. Tidligere har jeg gjennomført titrering hvor man observerer et fargeskift i løsningen når basen tar over for syren. Denne gangen målte vi konduktiviteten ved tilsettelse av base. Da så vi konduktiviteten gå ned i starten, siden basen reagerte med en sterk syre. Etterhvert nådde vi et type ”bunnpunkt” hvor konduktiviteten flatet ut, før den begynte å stige igjen. Da konduktiviteten begynte å stige igjen visste vi at basen reagerer med produktet, som er en svak syre til sammenligning.

Den siste testen vi analyserte var en blekingstest. Det vi ønsket å se etter her var pigmentforskjellene mellom ulike prøver. Det var mulig å se forskjell i pigmenteringen på ulike prøver basert på hvordan de blev behandlet.

Fram til neste oppdatering på bloggen skal jeg være med inne på ren-rommet. Det gleder jeg meg til. Nå nærmer det seg jo også snart slutten av praksisperioden, og i neste blogginnlegg skal jeg reflektere litt mer rundt hva som har så vært interessant og lærerikt ved å være i praksis i en bedrift som Ocean TuniCell.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *