Praksis hos NINA (4/4)


Hei, og velkommen til mitt fjerde og siste blogginnlegg! Nå er jeg ferdig med mine 150 timer med praksis hos NINA. Tiden har gått utrolig fort og det har vært veldig interessant og lærerikt. De siste timene har jeg brukt på å analysere flere bilder.

Bilde av en Havørn (Haliaeetus albicilla) som spiser en fisk. 

Bilde av to otere (Lutra lutra) som spiser en sjøstjerne.

Praksisoppholdet svarte virkelig til mine forventninger, og jeg har lært mye mer enn det jeg trodde jeg skulle lære. Det har vært veldig interessant å få muligheten til å være med å sette ut viltkameraer og senere analysere bildene som ble tatt. Jeg fikk god informasjon og opplæring underveis i det jeg skulle gjøre, og de var alltid tilgjengelig hvis det var noe jeg lurte på. Praksisen har krevd at jeg har vært fleksibel og at jeg hadde mulighet til å reise vekk noen dager. Når jeg holdt på med analyseringen måtte jeg ta ansvar for jobbingen selv, noe som gjorde at jeg har hatt mer frihet til å styre arbeidstimene mine. Dette var veldig greit i eksamensperioden. Det var litt skremmende å få ansvar for å analysere bildene på egen hånd, siden dette er en viktig del av prosjektet, men det ble lettere etterhvert og jeg føler at jeg klarte å gjøre en bedre jobb når jeg visste at det var mitt ansvar.

Praksisoppholdet mitt hos NINA har gitt meg veldig mye ny kunnskap. Jeg har fått være med på feltarbeid i flere dager og analysering av bildene som ble hentet inn, noe som har vært veldig lærerikt og interessant. Det har gitt meg et innblikk i hvordan det er å jobbe som biolog. Jeg har alltid tenkt at det er en krevende og spennende jobb, og at man kan få veldig varierende arbeidsoppgaver, noe som viste seg å stemme. Det krever mye planlegging når man skal gjennomføre et prosjekt og ting går ikke alltid etter planen, så planene kan spontant endre seg.

Jeg er litt usikker på hva jeg vil gjøre videre. Etter praksisen er jeg sikker på at det har vært riktig for meg å studere biologi, men det er så utrolig mange spennende retninger man kan ta videre og det gjør det litt vanskelig å velge. Har hele tiden tenkt at jeg vil gå marin eller havbruk videre, men nå er jeg litt usikker.

Hvis du studerer biologi og har mulighet til å ta emnet BIO298, så anbefaler jeg virkelig det! Tusen takk for meg, og takk til NINA for at jeg ble tatt så godt i mot og for at jeg fikk være med på dette spennende prosjektet.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *