Tredje oppdatering fra Naturvernforbundet


Då er over 100 innholdsrike timer jobba hos Naturvernforbundets Hordaland!

Mykje har skjedd sidan sist. Vi fikk sjå artikkelen vi skreiv om Kystfuruskog komme på trykk i NaturVest. Det var veldig kult å følge heile prosessen frå vår kladd til ferdig artikkel publisert med design i avisen. Så i tillegg til å lære om Vestlandets regnskoger har meg og Nina og fått skrive om det frå ide til ferdig trykk kor det kan nå ut til folk.

Vi har og vært involverte i Fjørdefjordsaken sidan sist. Naturvernforbundet og Natur og Ungdom har saksøkt staten for rettsgangen i saken. Førdefjorden er en artsrik fjord med store naturverdier som har blitt gitt utslippstillatelsen med gruvedeponi og ødeleggende avfall, altså kjem virkningane til å bli katastrofale. Vi var med på eit arrangement der det var diverse innslag fra personer som har kjempet med denne saken i mange år, musikkfremføringer og til slutt politikerdebatt. Det var spennende å få lære mer om, i tillegg til å se et konkret eksempel på naturvern på stor skala. La fjorden leve!

I prosjektet bevaring gjennom skjøtsel hadde vi dugnad der vi fjernet fremmedarter på byfjellene. Veilederen vår Jeanette viste oss mange arter og fortalte oss om det biologiske mangfoldet på Fløyen. Eg følte eg fekk mykje kunnskap om ulike arter i norsk flora og kva som truar dei, samt hvorfor det vi gjer er så viktig. Eg lærte litt om spiselige planter og som alltid er nyttig kunnskap!

Vi fjernet en art kalt Vest Amerikansk hemlokk som har en enorm spredninsevne. Den første dugnaden her var vi med som ein del av gruppa men i neste omgang skal meg og Nina arrangere dugnad og leie dei frivillege aleine. I sammenheng med dugnadene og ryddeaksjoner fekk vi derfor bli med på eit førstehjelp kurs, noke som eg er svært takknemleg over.  Det er definitivt godt å vite litt førstehjelp når man skal ha ansvar for arrangement som involverer bratte terreng, fallande trær og sag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I oppdrag blomstereng har vi jobbet med å ringe rundt til skulane og høyre om dei hadde funne eit passande område for å gjennomføre prosjektet og øvd på formidling. I prosjektet skal skulane selv lage si eiga blomstereng, gjenkjenne ville markblomster, sanke frø og dyrke på ett egnet område for å hjelpe mangfoldet og pollinerende insekt.

 

I Plastjakten prosjektet har eg blant annet vært med på Passion for Ocean festivalen der vi hadde stand kor man kunne sy sine eigne fruktnett av gjenbruksmaterialer.

Dette var veldig populært blant små og store med stor pågang både på symaskin og å sy for hand. Det var travelt men svært gøy, og det viste at det skal ikkje så mykje til å gjøre noke slikt sjølv som eit alternativ til engangsplast.  Mot slutten fekk vi og tid til å få med oss litt av de andre spennende arrangementene som foregikk på festivalen. I samarbeid med plastjakten har vi og fortsatt instagramkampanjen med bærekraftige alternativ. Vi  har også prøvd oss på å lage reels og videoer som skal brukes i promoteringen av studentenes ryddeaksjon i årets fadderuke.

Dei siste 50 timene skal no jobbast og vi sees snart igjen! 🙂

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *