Ferdig i praksis hos SARS – oppsummering og refleksjoner


Nå er det et par uker siden jeg fullførte praksistiden min hos SARS, og det har vært en super opplevelse! Nå er det på tide å oppsummere og dele mine siste refleksjoner rundt praksisoppholdet og det og utdanne meg som biolog.

Først og fremst, svarte praksisoppholdet til mine forventninger? Absolutt! Praksisen har overgått mine forventninger. Jeg har fått en unik mulighet til å dykke ned i biologi som fagfelt i en praktisk setting. Det har vært en utrolig lærerik og spennende opplevelse å være en del av et forskningsmiljø, få innsikt i aktuell forskning og få utforske ulike laboratoriemetoder og teknikker. Praksis har virkelig gitt meg en realistisk forståelse av hvordan det er å jobbe som biolog, og det har bare styrket min lidenskap for faget.

Selv om molekylærbiologi ikke er feltet jeg opprinnelig interesserer meg mest for, har praksisoppholdet vekket mer interesse for dette feltet og kan være noe jeg kunne tenke meg å fortsette med. Det er uansett lærerikt og få mer kunnskap innenfor ulike felt og jeg er sikker på at jeg får bruk for det jeg har lært videre.

Når det gjelder hvilken type kunnskap jeg har savnet underveis er det nok praksis kunnskap generelt. I starten av oppholdet følte jeg at jeg ble kastet ut på litt dypt vann. Samtidig har det vært en effektiv måte å forbedre mine praktiske kunnskaper på. Å bruke min eksisterende kunnskap i biologi har vært avgjørende under praksisperioden. Det har vært en flott mulighet til å sette teori ut i praksis og bruke mine tidligere faglige erfaringer til å løse praktiske problemer. For eksempel har jeg kunnet anvende mine teoretiske kunnskaper fra fag som MOL100 og BIO103 om ulike laboratorieteknikker og maskiner. Dette har hjulpet meg til å forstå og utføre prosedyrer mer effektivt, og det har styrket min generelle forståelse av biologiske prosesser.

I tillegg har praksistiden bidratt til å utvide min horisont innen biologi. Det har bidratt til å utvikle mine ferdigheter som biolog og har åpnet dørene for nye perspektiver og tilnærminger til faget. Alt i alt har praksisoppholdet vært en super opplevelse. Jeg har fått utforske biologi på en måte som jeg aldri hadde kunnet gjøre gjennom teoretiske studier alene. Praksisen har utfordret meg, inspirert meg og utvidet min forståelse av biologi som fagfelt. Jeg er takknemlig for denne muligheten til å lære og vokse som biolog, og jeg er nå enda mer motivert for å fortsette min utdannelse og karriere innen biologi. Anbefaler alle å ta BIO298!

Tusen takk for at du har fulgt med på mine blogginnlegg. Jeg håper du har hatt glede av å lese om mine erfaringer og refleksjoner 🙂

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *