blogginnlegg 3 – 100 timer og snart ferdig 1


Heihei og velkommen til blogginnlegg nummer 3!

 

Jeg har nå jobbet i ca 100 timer hos Michael Sars centre. Nå har vi blitt mer selvstendig på forsøkene vi gjør. Det er gøy å få testet ut flere ulike lab teknikker, og at man ikke blir sittende å gjør det samme gang på gang. Sars har vært veldig flinke på å la oss få teste ut mange ulike teknikker og forsøk! Siden sist har vi fått prøve nye teknikker som er mer biologirettet. Vi har fått dissekert og fertilisert cionaer og gjort en del fixeringer. Det har vært spennende å få teste ut hvordan det er å jobbe på laboratorium. Jeg har fått mersmak på laboratorium og syns det er gøy se hvilke resultater forsøkene gir, og spesielt gøy å få teste ut den delen av laboratoriearbeidet som er mer biologirettet.

Bilde av cioanembryo i tidlig utviklingsstadie

Dissekering av ciona slik vi kan fertilisere dem

De ansatte er veldig hyggelig og inkluderende, og det er alltid mulig å slå av en liten prat med dem. Vi fikk også tilbud om vi ville bli med på lønningspils, noe vi takket gladelig ja til! Denne lønningspilsen ble holdt på båten vision of the fjords under One Ocean week i Bergen. Det ble holdt flere spennende foredrag av de som var med på one Ocean ekspedisjonen på startsraad Lehmkuhl, med en quiz til slutt. Quizen vant vi dessverre ikke … men ellers en veldig god opplevelse av hvordan den sosiale delen utenfor jobb kan være!

Bilde fra lønningspilsen vi fikk bli med på på båten vision of the fjords

Jeg har lært veldig mye nytt under praksisoppholdet mitt hos SARS. Jeg føler jeg har lært mer av molekylærbiologidelen og fått bruk av den lille kunnskapen jeg hadde av molekylærbiologi. Jeg har også fått bruk for kunnskapen jeg lærte i emnet bio103 celle – og utviklingsbiologi når vi ser på utviklingen av ciona embryoer. Det er gøy å utnytte av det du kan i teorien og se hvordan det skjer i praksis, samtidig som vi lærer mer!

 


Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

One thought on “blogginnlegg 3 – 100 timer og snart ferdig