Blogginnlegg 2 – 50 timer på SARS


Hei igjen! 🙂

 

Jeg har nå kommet i gang med å jobbe hos praksisplassen min. Som nevnt på blogginnlegg 1 jobber jeg på Michael Sars Centre som er plassert i andreetasje på høyteknologisk senter. Jeg har praksis med Mathea, så vi er på praksis sammen hver torsdag og fredag. Vi er med i gruppen Chatzigeorigou, som forsker på nervesystemet til urochordates ved å bruke moderne genetiske, nevrofysiologiske og bildedannende verktøy. Til denne forskningen brukes basalchordaten Ciona intestinalis.

Bilde av Ciona, dyrene som blir brukt til forskningen

Vi har nå jobbet i cirka 50 timer og har blitt mer kjent med praksisplassen og forskningen som skjer her. Vi har hittil fått prøvd å gjøre litt forskjellige forsøk, blant annet miniprep, midiprep gel-elektroforese, transformasjon og PCR. Vi lærer hvordan vi skal bruke ulike verktøy som man kan finne på et laboratorium og hvorfor disse verktøyene blir brukt. Noen av disse verktøyene er kjent for oss fra før gjennom emnet mol100, men bare teoretisk, nå får vi muligheten til å bruke de i praksis.

Et av stegene i midi-prep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majoriteten av de som jobber her er internasjonale, i tillegg til at det er mange studenter som er her på internship, noe som gir oss en god mulighet til å freshe opp engelsken vår, og også lære om andre kulturer.  Alle som jobber her er veldig hyggelige og inkluderende! Vi følte oss veldig velkommen med en gang vi startet, noe som vi setter veldig stor pris på. Hver fredag får vi være med på gruppemøte med gruppen der vi får høre om prosjektene som foregår i gruppen.

 

Jeg ser veldig frem til å lære mer om å jobbe på laboratorium, og også lære mer om forskningen de driver på med i gruppen. Hittil har jeg fått ett ganske godt inntrykk og syns laboratoriums arbeid virker veldig spennende.

 

På gjensyn!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *