Underveis 1 – 50 timer hos SARS med Mathea


Hei igjen kjære lesere! 😀

Nå har jeg jobbet 50 timer hos SARS og storkoser meg i praksis 🙂

Hvordan BeRealene mine ser ut fra arbeidsdagen 🙂

Vi har fått være med på mye forskjellig og har blitt kjent med senteret, forskningen og menneskene som jobber der. Dagene går til labarbeid og vi har fått lære mange ulike labratoriemetoder. Vi har gjort midipreps, minipreps, gel-elektroforese, transformasjon, PCR og generelt fått et godt innblikk i hvordan labratorieforskning foregår. 

Det som er spesielt interessant med praksisperioden min, er at jeg får en dypere forståelse av hvordan laboratorieforskning fungerer i praksis. Jeg lærer om viktigheten av å følge protokoller og standardiserte prosedyrer, og hvordan man kan finne løsninger på problemer som oppstår underveis i forskningen.

Hver fredag har vi et gruppemøte som vi får lov å være med på, der samles forskningsgruppen og de rullerer på hvem som presenterer hver uke. Her presenterer personene i gruppen prosjektene de holder på med, data de har samlet inn, og diskuterer resultatene og hvordan dataen skal presenterer i den endelige rapporten. Det er interessant og få innblikk i samarbeid i gruppen, hvordan de delegerer oppgaver og ansvaret og prosjekter som hver person har. 

Jeg har også fått muligheten til å delta på forskjellige seminarer og presentasjoner som holdes på senteret, og har fått lære om andre forskningsprosjekter som er pågående ved senteret. Det er spennende å se bredden av forskning som blir gjort innenfor biologi, og hvordan alt henger sammen.

Jeg kan ikke vente med å lære mer og fortsette å utvikle mine ferdigheter mens jeg fortsetter praksisperioden min. Takk for at du leste og følg med for mer oppdateringer! 🙂

Karoline som sjekker om dyrene har det bra

Sjekker konsentrasjoner på nanodrop etter en miniprep.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *