Store forvaltninger (innlegg 1/4, Statsforvalteren)


Hei! Mitt navn er Sandra, jeg er 21 år gammel og er på mitt siste semester i bachelorgraden i biologi. Jeg har fått praksisplass hos Statsforvalteren i Vestland, og gleder meg til å begynne hos dem.

 

Jeg kommer fra Sotra, som er litt utenfor Bergen, og bor fortsatt hjemme. Jeg kan ikke huske en tid hvor jeg ikke har vært interessert i naturen og hvordan den fungerer, og da jeg valgte biologi på videregående syntes jeg det hele var fryktelig spennende. Da jeg søkte meg inn på bachelorstudiet i biologi visste jeg ikke hva jeg ville gjøre etter studiene, jeg visste bare at jeg var interessert i (nesten) alt som hadde med biologi å gjøre. For å være helt ærlig, så er jeg fortsatt ikke sikker på hva jeg vil gjøre «når jeg blir stor». Jeg har oppdaget at jeg synes mye inne molekylærbiologi er spennende, men også andre ting. Forrige semester hadde jeg BIO299 Forskningspraksis i biologi, og hadde praksisplass hos Miachel Sars Centre (tidligere Sars International Centre for Marine Molecular Biology). Jeg syntes arbeidet der var gøy og lærerikt, og tror jeg kan trives med en jobb som forsker, eller noe annet som lar meg jobbe på lab. Grunnen til at jeg valgte BIO298 i tillegg var at jeg ville «prøve på» annet arbeid en biolog kan gjøre, for å vite om det også er noe jeg trives med. I tillegg kommer jeg til å få mer arbeidserfaring av denne praksisplassen, både i det biologiske fagfeltet og det generelle arbeidslivet, noe som jeg betrakter som en fordel.

 

Jeg valgte å søke hos Statsforvalteren spesifikt på grunn av at dette virket som noe helt annet enn forskning på et laboratorium, og det var nettopp dette jeg ville «prøve på» med dette faget. «Forvalter» er noe man ikke helt vet hva er/gjør (i hvert fall vet ikke jeg), litt som en ingeniør, så jeg ser frem til å få vite litt mer om det. Jeg jukser litt her og skriver inn at jeg og min medstudent som også skal til Statsforvalteren har snakket med dem og fått vite litt mer om arbeidsoppgavene vi kommer til å gjøre, og kan informere om at de virker interessante. Jeg gleder meg til å begynne!

 

Takk for meg, vi sees i neste blogginlegg!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *