Første blogginnlegg – praksis hos SARS


Hei, og velkommen til mitt første blogginnlegg.

 

Hei, mitt navn er Karoline Austnes, jeg er ei 23 år gammel jente som kommer fra Ålesund. Jeg er nå på mitt siste semester på bachleorgraden min i Biologi ved universitet i Bergen. Jeg flyttet til Bergen i 2020 og begynte da på biologistudiet. Jeg valgte å studere biologi fordi det var det emne jeg likte best fra videregående og syns biologi er ganske spennende. Det siste året på bachelor i biologi har man kun valgfrie emner og yrkespraksis er ett av emnene jeg valgte. Jeg vet enda ikke helt hva jeg vil bli, derfor valgte jeg yrkespraksis for å få en liten smakebit på hvordan arbeidslivet til en biolog kan være. Forhåpentligvis vil det gi meg en pekepinn på hva jeg ønsker å jobbe med i fremtiden og hva jeg ønsker å utdanne meg videre som. Jeg ser frem til å starte praksis perioden!

 

Jeg har ikke hatt ett særlig forhold til biologi tidligere, men har alltid vært glad i dyr. Som liten har jeg pleid å sove i telt, dra på fisketurer og fjellturer. Jeg har stor respekt for naturen og ønsker å ta vare på den, og også forstå den.

Jeg fikk praksisplass hos Micheal Sars center, som driver med molekylær og cellulær forskning på marine organismer. Forventingene mine til denne praksisperioden er å lære mer om biologi og biologiske prosesser og hvordan faktisk kunne se hvordan dette fungerer. Jeg syns molekylærbiologi er ganske spennende og ser frem til å lære mer om dette og hva de gjør her på michael sars centre. Har ikke hatt så mye molekylærbiologi så langt i graden min, så dette blir spennende. Jeg håper å sitte igjen med mye erfaring og inspirasjon etter endt praksis.

 

I løpet av praksisperioden skal jeg legge ut 4 blogginnlegg om hvordan praksisoppholdet mitt er.

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *