Yrkespraksis hos SARS – introduksjon og forventninger :)


Hei og velkommen til mitt første blogginnlegg i BIO298!

Mitt navn er Mathea, jeg er 21 år og kommer fra Molde. Jeg har alltid hatt en interesse og glede i dyr og naturen rundt meg, mye grunnet at jeg vokste opp på en gård med masse dyr. Dette er nok noe av grunnen til at jeg valgte å studere biologi. Min hovedinteresse innenfor feltet er marinbiologi, men jeg liker også mikro- og molekylær -biologi og håper å gå videre på en master innenfor en av disse feltene når jeg er ferdig med bacheloren min.

Angående praksis faget er jeg veldig spent og gleder meg til å lære nye ting og takle nye utfordringer. Jeg ser mest frem til å få et innblikk i hvordan det er å faktisk jobbe innenfor feltet, og prøve meg litt i et nytt felt som jeg ikke har så mye erfaring i fra før. Selv om jeg studerer biologi har jeg lite erfaring med å faktisk jobbe med faget, utenom det praktiske arbeidet vi har gjort på studiet. Derfor tror jeg det vil være veldig nyttig for meg å få et realistisk innblikk i arbeidslivet som en biolog, slik at jeg vet litt mer hva jeg går til etter studiene er ferdig og jeg skal inn i arbeidslivet selv.

Jeg har fått utplasseringsplass hos Michael SARS senteret som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har vært på et infomøte med SARS og har fått et lite innblikk i hva det innebærer å være på utplassering der. Jeg forventer å drive med en del lab-arbeid og lære nye labanalyse teknikker som for eksempel PCR og gel-elektroforese. Dette er ting jeg har lært om teoretisk i fag som MOL100 og BIO103, men det blir nok en helt annen erfaring og gjøre det i praksis. Jeg har vært så heldig og skal være med i Chatzigeorgiou gruppen som er en forskningsgruppe ved Michael Sars senteret som undersøker utviklingen i nervesystemet til Ciona sp., spesifikt de fysiske kreftene som virker inn i utviklingen av nervesystemet. Jeg vet ikke så mye om det ennå, men det er min oppfatning av hva de undersøker så langt, og jeg gleder meg til å få et bedre innblikk i forskningen de driver med.

Alt i alt er jeg veldig spent og ser frem til praksistiden min hos SARS og gleder meg til å fortelle om den til dere!

Until next time…. 🙂

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *