Ferdig med praksis.


Etter mange timer hos Statsforvalteren har jeg virkelig fått øynene opp for hvor viktig dette arbeidet er. Det er flere grunner til at jeg valgte å ha yrkespraksis hos Statsforvalteren. For det første jobber en stor andel utdannede biologer som rådgivere. Det å få erfaring fra offentlig administrasjon synes jeg derfor er veldig nyttig. Jeg har lært hvordan det er å jobbe hos Statsforvalteren selv om det bare var en smakebit.  I tillegg fikk jeg oppleve hvordan er det å jobbe på et kontor og hva det innebærer. Det var ganske behagelig å ha sin varme plass på Statens hus hvor jeg kunne komme og jobbe et par timer. 

For det andre har det også vært viktig for meg å ta vare på naturen, og det gjør Statsforvalteren gjennom blant annet tilsyn, og sjekking av økologisk tilstand. Jeg vil si at praksisen svarte til mine forventninger. Det jeg savnet fra praksisoppholdet var kanskje litt mer varierte oppgaver. Alle oppgavene vi har jobbet med var helt nye og vi har aldri hatt dem på universitet. Derfor føler jeg at vi ikke brukte så mye kunnskap fra biologistudiet. Likevel synes jeg at det er ganske nyttig å ha basiskunnskap om biologi når man vil jobbe med miljø. Det er også umulig å lære alt gjennom tre år.

Mitt forslag er at det kunne være et fag på universitet som for eksempel introduksjon til naturforvaltning eller forurensingslovgivning for biologer fordi jeg merket at rådgivere jobber mye med jus. Praksisen bekreftet at det kan være viktig å studere biologi fordi da kan man velge å studere naturforvalting eller andre retninger som bidrar til å sette miljø ganske høyt på prioriteringslisten. Jeg er fortsatt usikker hva vil jeg jobbe med i framtiden, men jeg er fornøyd at jeg tok BIO298 fordi jeg har lært mye gjennom denne praksisen. Dette er i mine øyne en svært verdifull erfaring å ha med seg videre i arbeidsliv. 

Takk for meg! Adieu!

Herlda Natrurreservat

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *