Felttur på Sørlandet


Hallais!

Nå har jeg ikke mange timene igjen hos LFI. jeg har utført diverse arbeidsoppgaver siden sist blogginnlegg, men i dette blogginnlegget skal jeg skrive om en fem dagersfelttur på sørlandet som jeg var med på for et par uker siden. Vi var nesten heldig med været, litt regn og sånt i starten av uken, men så kom finværet. Sørlandet er jo en perle om sommeren! Så å si syden. Turen gikk først mot Rysstad og her møtte vi både elg og traner på veien. Rysstad ligger litt nord fra byglandsfjorden, og her vokser det enorme mengder krypsiv. Jeg fikk noen kule undervannsbilder fra da jeg var å snorklet med tørrdrakt. Vi kartlagte krypsiv hvor jeg var med i båten for å notere data. Hensikten med å dra til Rysstad var å montere gassloggere, slik at LFI har målestasjoner hvor de kan se hvor mye gassmetning som oppstår i det området. Kraftverk lengre oppe i elven kan føre til at elven får gassovermetning i vannet, noe som kan skade organismene som lever der. Monteringsprosessen av loggerne kan du se på bildet nedenfor, vi måtte plassere loggerene hvor det ikke vokste så mye krypsiv, og i tillegg et område hvor det er tilstrekkelig med strøm. Vi dro videre til Dåsanaelven dagen etterpå for å telle plast. Dette er en elv som er veldig urørt, og vi fant dermed ikke så mye plast. Vi dro videre sør mot Kristiansand til Moelven. Det er en elv hvor mennesker bor rundt, og vi fant dermed mye mer plast her. Jeg har tidligere i år vært med å registrere plast rundt elver i Bergen, og dette er et prosjekt for å kartlegge plast i elver i Norge. Vi telte plast i et par andre elver på sørlandet før vi kjørte hjem til bergen igjen, veldig kjekk tur med mange fine naturopplevelser! jeg liker veldig godt å gå med vadebukser i elven, jeg vurderer å skaffe meg et par selv.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *