Blogginlegg nr 3 – Ocean Tunicell


Blogg 3: etter 100 timer i praksis.

I denne perioden har jeg lært mer om alle prosessene som må til for å lage de forskjellige produktene som Ocean Tuniell har på markedet.

En viktig del av prosessen er å teste produktet før det er klart for salg. Ulike testmetoder blir benyttet for å sikre en god standard.

På møtene har vi diskutert hvilket utstyr som skal brukes på labben, hvilke prosesser som skal utføres, og kvalitetssikring av utstyret. Jeg har vært med på å sjekke ulike prøver i prosessen for å sikre kvaliteten innen produkt blir godkjent. Denne kvalitetssikring inkluderer alt fra høsting til videreforedling av materialet.

Jeg er blitt vant til å ha lunsj med alle fra hovedbygget, hvem varierer ut ifra hvem som er på lab. Rett før påske, fikk alle hvert sitt påskeegg i lunsjen, inkludert meg, noe jeg satte stor pris på. Alle jeg har blitt kjent med er greie å snakke med, og det blir en del gode historier og latter i lunsjen. Alle er veldig imøtekommende dersom jeg lurer på noe, som for eksempel angående labbutstyr eller prosedyrer som er vanskelig å forstå. Det er også mye lettere å lære det jeg jobber med fordi jeg får alltid hjelp mens jeg utfører praktiske oppgaver. Ingen spørsmål er for dumme, jeg får alltid gode råd og svar.

Jeg har også nå vært med på de siste fasene av produksjonen, hvor jeg fikk være med inn på labben hvor siste del av prosessen for å lage cellulosemiksen skjer. Dette blir lagt til i vann eller vann med en tilsatt osmolytt og går gjennom flere kvalitets sjekker før det blir solgt til celleforskere, for eksempel.

Alt jeg har lært på jobben har fått meg til å ville lære mer om molekylærbiologi og cellebiologi, og det er fremdeles mye jeg lurer på, innen cellulose, endotoksiner og bakterier. Nå når jeg har tilbrakt en del timer på labben, er det kjekt å få stadig nye, mer kompliserte oppgaver og utfordringer. De neste ukene håper jeg å lære enda mer, og få nye interessante oppgaver. Jeg føler også at jeg får god bruk for forskjellige utrykk som jeg allerede har lært via forskjellige studie fag, siden det gjør det enklere å forstå prosesser på labben.

Fjerde og siste blogg kommer snart, vi snakkes !

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *