Fremmede bartrær og vervefilm


Heihei,

Tiden går som bare det og semesteret nærmer seg allerede slutten. Nå har jeg jobbet mer enn 100 timer hos Naturvernforbundet og har fått være med på mye forskjellig. Blant annet enda et kurs i humlekassebygging, og en skogryddedugnad på Rapeneset. På dugnaden filmet vi også til en vervefilm som NVF lager. Filmen lages for å engasjere flere folk til å arrangere dugnader for å rydde sitkagran og hemlokk, men også buskfuru og bergfuru som er invaderende furuarter i Norge. Jeg fikk til og med fortalt mine nye kunnskaper om hvordan man skiller buskfuru/bergfuru fra norsk furu i filmen 🙂

 

Bilde 1: Fra filming av vervefilm på Rapeneset på Radøy.

 

Jeg har også skrevet en tekst til medlemsbladet til Naturvernforbundet Hordaland, NaturVest. I den forbindelse har jeg lest og lært mye om kulturlandskap i Norge, forskjellige naturtyper, og rødlistede naturtyper og arter. Det var veldig kjekt å skrive en tekst av denne typen, som er noe helt annet en de typiske akademiske tekstene vi vanligvis skriver på universitetet. Litt rart, men mest gøy å prøve noe nytt.

Bilde 2: Praksisveilederen min, Jeanette, fjerner en gyvel fra prasellhagen til Naturvernforbundet på Storetveit.

 

Jeg jobber også med en brosjyre til NVF, som skal hjelpe å skille bergfuru og buskfuru fra norsk furu. I tillegg til de andre fremmedartene vestamerikansk hemlokk, sitkagran og vrifuru. Den er jeg øyeblikk ferdig med. Det har vært veldig kjekt å få gjøre det jeg selv vil ut i fra de idéene praksisveilederen min har kommet med. Produktene som jeg har laget føles slik veldig som mine egne.

Bilde 3: Kongle fra buskfuru, skiller seg fra konglen til norsk furu ved fargen og små torner på midten av kongleskjellene.


Bilde 4: Kongle fra norsk furu.

 

Jeg gleder meg til de siste ukene, men synes også at det er litt trist at praksisen nærmer seg slutten.

Ragnhild

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *