Før det hele begynner…


 

Jeg heter Barbara og som mange andre biologistudenter har jeg alltid vært interessert i dyr og natur. Jeg vokste opp i nærheten av en skog og er vant til å gå lange turer mens jeg lytter til fuglesang. Det har sikkert påvirket meg mye. Jeg har også vokste opp med mange kjæledyr jeg likte å tilbringe tid med. Jeg har jobbet mye med å trene hunden min som i dag kan masse triks. Jeg er fascinert av dyrs atferd og vil gjerne lære mer om dette.

 Å studere biologi har endret synet mitt på mange ting. Og selv om jeg de siste årene har vært litt usikker på hva jeg vil jobbe med videre, kommer jeg alltid til å sette pris på alt jeg har lært om gener, evolusjon og verden som omgir meg. Gjennom studiene har jeg fått jobbe litt både på lab og i felt, men jeg har ennå ikke hatt muligheten til å jobbe med biologi utenom en studiesituasjon. Jeg håper at yrkespraksis gir meg et innblikk i hvordan det er å jobbe som biolog, og at jeg får muligheten til å følge opp prosjekter over lengre tid. 

Hvor fint det er å være en del av naturen har også motivert meg til å ville ta vare på den. Jeg blir lei meg av at det finnes mye forsøpling og overbruk av naturressurser. Kanskje det er derfor yrkespraksis hos statsforvalteren virket interessant for meg. Hvem er egentlig statsforvalteren?  Jeg var ikke helt sikker selv, men ifølge statsforvalteren.no er statsforvalteren «statens representant i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer frå Stortinget og regjeringa. Statsforvaltaren er dessutan eit viktig bindeledd mellom kommunane og sentrale styresmakter.» I korte trekk har statsforvalteren det overordnede ansvaret for å ta vare på fylket på alle områder, som utdanning, helse og miljø. 

Det virker som en veldig viktig jobb, men jeg er litt bekymret for at det kan bli for mye kontorarbeid for en biolog. Jeg tror uansett at jeg kommer til å lære mye nytt.

More on the way! 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *