Blogginnlegg nr.1 – Sars


Hei, mitt navn er Karoline Marie Aakre. Jeg er 22 år gammel fra en øy utenfor Bergen og går mitt sjette semester på bachelorgraden min i Molekylærbiologi. Jeg begynte å studere molekylærbiologi fordi biologi var ett fag jeg mestret bra på videregående og syntes biologi var ett interessant fag. Bachelorgraden er bred og inkluderer mange realfag som kjemi, matte, informatikk, molekylærbiologi og biologi. Graden består også av mange frie fag slik at man kan velge andre fag enn realfag.

 

Jeg er så heldig å ha fått praksisplass hos Sars som hører til UIB. Her skal jeg jobbe hos forskningsgruppen til Lynagh, som studerer den biofysiske funksjonen og evolusjonen av nevrotransmittere ved å bruke molekylær fylogenetikk, kjemisk biologi og elektrofysiologi. Jeg venter spent på å finne ut nøyaktig hva jeg skal gjøre hos Sars, men en oppdatering kommer nok i neste innlegg. Jeg har alltid syntes hjernen var spennende og er kjempeglad for å kunne utdype min forståelse for hvordan nevrotransmittere fungerer og være med på å forske på ting som ingen andre har sett på før.

 

Bachelorgraden min i Molekylærbiologi har bestått av mange valgfrie emner og lite obligatoriske labfag, og på grunn av Korona har vi fått enda mindre labfag. Jeg tenkte derfor å ha en praksisplass på lab ville passe meg perfekt, der jeg både får øvd og lært meg flere molekylære metoder. Det er både greit å kunne få mer øvelse i lab men også å se om det å jobbe på lab og om å jobbe i ett slikt miljø er noe jeg kanskje kunne tenkt meg å gjøre i fremtiden.

 

Jeg både gleder meg og gruer meg til å begynne på denne praksisplassen, både fordi jeg er redd for å gjøre noe feil på lab, men samtidig gleder jeg meg også til å kunne bruke teorien jeg har lært i bachelorgraden til å gjøre ting på lab.

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *