Takk for meg, Naturvernforbundet!


Da er jeg ferdig med praksis hos Naturvernforbundet Hordaland, og for en reise det har vært! Vi ble veldig godt tatt imot, har hatt en super oppfølging underveis, og har gjort mye varierende arbeid.

 

I mitt første blogginnlegg nevnte jeg litt om mine forventninger til praksistiden, og praksisen har virkelig svart. Jeg har lært masse om naturvern, biologisk mangfold og klima. I tillegg har jeg lært andre ting som er greit å ha med seg, blant annet kommunikasjon, planlegging av arrangementer og tekstskriving. Før praksis visste jeg ikke hvor lang tid det kan ta å skrive en faglig tekst, siden det er flere som skal lese over og kommentere så den blir så bra som mulig.

Jeg føler at jeg har brukt min biologiske kompetanse blant annet på befaring for å finne fremmede treslag og hvilke arter som vokser i slike områder, nøkling av blomsterenger og i tekster som jeg har skrevet. Videre merket jeg at jeg har blitt litt mer selvstendig, som er en viktig egenskap jeg kan ta med meg videre ut i arbeidslivet. Det har vært utrolig spennende å kunne gjøre så mye forskjellig, som befaring, møter, konferanser, intervju, debatter, plastrydding og biodiversitetsanalyse. Det er godt å se at det er mange som jobber for en bedre fremtid, og ikke minst sprer ordet så flere kan bidra. Det har vært lærerikt å jobbe i team med så kunnskapsrike og imøtekommende folk, og det har vært fint at man bare kan rope ut hvis man ikke henger helt med eller lurer på noe.

 

Gjennom praksis har jeg nå sett at biologer trengs i mange felt, og at det finnes veldig mange type jobber en biolog kan ha. Det synes jeg er ganske kult, og jeg har fått den tanken om at biologer er kanskje mer ettertraktet på arbeidsmarkedet enn jeg trodde før praksis. Jeg er veldig takknemlig for at vi biologistudenter får lov å ha praksis, og jeg er veldig fornøyd for at jeg fikk praksis hos Naturvernforbundet! Og til alle dere som lurer på om dere vil ta praksis, gjør det! Erfaring er gull verdt, og jeg har kost meg masse. Takk for meg!

 

Slenger med et par bilder, her er det fra befaring med «Plastjakten».

 

Befaring etter fremmede treslag med «Bevaring gjennom skjøtsel», her fant vi hemlokk.

 

Kystlyngheien på Lygra, i relasjon til den faglige teksten jeg skrev om kystlyngheier.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *